Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΊ

Μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά το τέλος της σεζόν, όταν και θα 
πρέπει να αποφασίσει για τους στράικερ που θα πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός στο 
ρόστερ του, ενόψει της νέας περιόδου. Ποιοι από τους 7 συνολικά επιθετικούς είναι φαβορί 
για να στελεχώσουν τον Θρύλο την σεζόν 2011-12.



Ο Ολυμπιακός στην παρούσα φάση έχει στο έμψυχο δυναμικό τους Μάρκο Πάντελιτς, Ραφίκ Τζεμπούρ και Κέβιν Μιραλάς, ενώ δανεικούς έχει παραχωρήσει τους Κώστα Μήτρογλου (στον Πανιώνιο), Κρίστιαν Νέμεθ (στον Ολυμπιακό Βόλου), Ματ Ντάρμπισιρ (στην Μπέρμπιγχαμ) και Ντιόγκο (στην Σάντος).
Ο Βραζιλιάνος έχει συμφωνήσει με τη Σάντος μέχρι τις 31/12/2011 με αποτέλεσμα να μην αποτελεί την δεδομένη στιγμή μέρος του προβλήματος για τον Βάσκο τεχνικό του Θρύλου. Οι υπόλοιποι, όμως, 6 είναι αρκετοί για να... κάνουν δύσκολη τη ζωή του 47χρονου, ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει για την τετράδα ή τριάδα των στράικερ με την οποία θα πορευτεί τη νέα περίοδο ο Ολυμπιακός. Κάποιοι θα μείνουν και κάποιοι όχι...

Ανανεώνει ο Τζεμπούρ, τι γίνεται με Μήτρογλου...

Όπως όλα δείχνουν ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένεται να κάνει θετική εισήγηση για την ανανέωση του συμβολαίου του Ραφίκ Τζεμπούρ για ακόμη δύο χρόνια. Ο Αλγερινός μέχρι στιγμής τα πηγαίνει πολύ καλά με την ερυθρόλευκη, ενώ με άριστα περνάει έως τώρα και τον πειθαρχικό έλεγχο. Εκτός, λοιπόν, συγκλονιστικού απροόπτου ο Βάσκος θα ζητήσει την παραμονή του πρώην επιθετικού της ΑΕΚ.

Την ίδια ώρα, στην οικογένεια του Ολυμπιακού αναμένεται να επιστρέψει και ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος αποτελεί τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για τον Θρύλο. Ο "Γερμανός" έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια για παραμονή του Πανιωνίου στην Super League και οι εμφανίσεις του μόνο απαρατήρητες δεν περνούν από τους ερυθρόλευκους. Στο πλαίσιο αυτό, το καλοκαίρι θα τεθεί και πάλι στην διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε, εκτός κι αν προκύψει κάποια εξαιρετική πρόταση από το εξωτερικό, η οποία και θα δελεάσει τους Πειραιώτες.

Αβέβαιο το μέλλον Νέμεθ και Ντάρμπισιρ

Δύο παίκτες, οι οποίοι συγκεντρώνουν ελάχιστες ως μηδαμινές πιθανότητες για να φορέσουν και πάλι τα ερυθρόλευκα είναι οι Κρίστιαν Νέμεθ και Ματ Ντάρμπισιρ. Ο πρώτος δεν έχει καταφέρει ούτε στον Ολυμπιακό Βόλου να βγάλει στο γήπεδο μέρος του ταλέντου, καθώς αποτελεί και εκεί εναλλακτική λύση. Ως εκ τούτου, δύσκολα θα βρει και τη νέα περίοδο χώρο στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Το πιο πιθανό σενάριο, είναι να παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός σε κάποια ομάδα, καθώς η αρνητική του μέχρι τώρα φετινή σεζόν, δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι πρόκειται για έναν ταλαντούχο επιθετικό.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Ματ Ντάρμπισιρ, ο Άγγλος είναι ή του ύψους ή του βάθους στην Αγγλία και δικαιολογημένα μετράει 8 συμμετοχές με την φανέλα της Μπέρμπιγχαμ. Οι "Μπλε" αν καταβάλουν 2.000.000 ευρώ μπορούν να αποκτήσουν τα δικαιώματα του παίκτη, αλλά κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα πάρει "σάρκα και όστα" από την στιγμή που ο Βρετανός στράικερ δεν πείθει με την απόδοση του.

Έτσι, η επιστροφή του στον Ολυμπιακό είναι δεδομένη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να κρίνει για το μέλλον του. Αν αναλογιστούμε το ότι, ο Βάσκος ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα "ζεστός" με τον 24χρονο επιθετικό τότε μάλλον θα πρέπει να μπει ο παίκτης σε διαδικασία εύρεσης νέας ποδοσφαιρικής στέγης.

Μένει ο Μιραλάς, ερωτηματικό με Πάντελιτς...

Ο Κεβιν Μιραλάς αποτελεί ίσως τον κορυφαίο επιθετικό του Ολυμπιακού και πρόθεση των διοικούντων την ΠΑΕ είναι να αποκτήσουν τα δικαιώματα του από τη Σεντ Ετιέν. Το μόνο που μένει είναι η συμφωνία με την Σεντ Ετιέν, η οποία εκτός απροόπτου θα επέλθει στις 15 Μαρτίου. Ο Βέλγος εφόσον κυλήσουν ομαλά θα είναι ένας από τους παίκτες που θα απαρτίζουν την ερυθρόλευκη γραμμής κρούσης και τη νέα περίοδο.

Στον αντίποδα, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο με τον Μάρκο Πάντελιτς. Ο Σέρβος στράικερ δεν έχει πάρει τον χρόνο που θα ήθελε από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος προτιμάει τον Τζεμπούρ. Παράλληλα, το "αλμυρό" συμβόλαιο του παίκτη δεν συμβαδίζει σε καμία περίπτωση με τον ρόλο του στον Ολυμπιακό. Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε τίποτα σχετικά με τον μέλλον του Σέρβου στον Πειραιά.

Νωρίς ακόμα για Ντιόγκο

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Ολυμπιακού, Ντιόγκο, δίνει μάχη προκειμένου να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις. Οι Πειραιώτες παρακολουθούν από κοντά την πορεία του με την φανέλα της Σάντος και άπαντες ευελπιστούν να βρει και πάλι την καλή του φόρμα. Είναι δεδομένο πως δεν υπάρχει καμία απόφαση για τον λάτιν επιθετικό, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον παίκτη. Άλλωστε, ο δανεισμός του λήγει στις 31/12/2011 και μέχρι τότε υπάρχει αρκετός χρόνος για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Οι επικρατέστεροι

Οι Κέβιν Μιραλάς, Ραφίκ Τζεμπούρ και Κώστας Μήτρογλου είναι οι επικρατέστεροι για να απαρτίσουν την δύναμη κρούσης του Ολυμπιακού τη νέα περίοδο. Αδύναμοι κρίκοι είναι οι Κρίστιαν Νέμεθ και Ματ Ντάρμπισιρ, ενώ όλα είναι ανοικτά με τον Μάρκο Πάντελιτς.
πηγη: redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου