Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΛ 6-0 ΚΑΙ ΦΙΕΣΤΑ (vid goals)




Η φιέστα του Ολυμπιακού ξεκίνησε με αιθέριες υπάρξεις να "στολίζουν" το χόρτο του "Γ. Καραϊσκάκης", πριν ο Χ. Φερεντίνος παρουσιάσει έναν - έναν τους πρωταθλητές για το 2010-11!

Λίγη ώρα μετά την εκπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Λάρισα (17/4) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και το αστρονομικό σκορ (6-0) με το οποίο κέρδισαν τους φιλοξενούμενους, ο αγωνιστικός χώρος άδειασε για να πάρουν θέση τα σκηνικά που έπρεπε να στηθούν προκειμένου να γίνει η απονομή του πρωταθλήματος της Super League για την περίοδο 2010-11. Αιθέριες υπάρξεις πλημμύρισαν τον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με τους οπαδούς των ερυθρολεύκων στις κερκίδες να τις επευφημούν... Όταν όλα ήταν έτοιμα για την απονομή του τροπαίου, ο Χρήστος Φερεντίνος πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να παρουσιάζει έναν - έναν τους πρωταθλητές της περιόδου 2010-11, εν μέσω τραγουδιού στις εξέδρες και βεγγαλικών που "έβαψαν" τη νύχτα κόκκινη!

Όταν όλοι πήραν τις θέσεις τους, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πήρε στα χέρια του το βαρύτιμο τρόπαιο και το παρέδωσε στα χέρια του μεγάλου Αντώνη Νικοπολίδη που το ύψωσε στον πειραϊκό ουρανό, με το ερυθρόλευκο πλήθος να παραληρεί! Οι ποδοσφαιριστές πήραν το κύπελλο στα χέρια και ξεκίνησαν τον γύρο του θριάμβου, καταχειροκροτούμενοι από όλο το γήπεδο.

Την αποθέωση γνώρισε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως και ο πρόεδρος των Πειραιωτών, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος έδωσε μια υπόσχεση και αφιέρωσε τον τίτλο στον πατέρα του, Μιλτιάδη Μαρινάκη. "Υπόσχομαι άλλα 20 Πρωταθλήματα. Αφιερώνω τον τίτλο στον πατέρα μου", ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πριν φτάσουμε όμως εκεί υπήρξε και ματς! Ένα παιχνίδι όπου οι παίκτες του Θρύλου έδωσαν άλλη μια φανταστική ποδοσφαιρική παράσταση!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ολοκλήρωσε με πανηγυρικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στην Superleague, καθώς διέλυσε την Λάρισα με το επιβλητικό 6-0 στο Φάληρο, σημειώνοντας 15 σερί νίκες στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά

Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 73 πόντους, τερματίζοντας πρώτοι στην βαθμολογία, όντας στο +13 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν ένα ιστορικό ρεκόρ καθώς έκαναν το απόλυτο εντός έδρας, σημειώνοντας 15 σερί νίκες στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά. Οι Πρωταθλητές Ελλάδος διαθέτουν τόσο την καλύτερη επίθεση με 65 γκολ, όσο και την καλύτερη άμυνα με 18 τέρματα παθητικό.

Το ματς

Στην αυλαία της Superleague, για τον αγώνα Ολυμπιακός – Λάρισα στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο με τους Νικοπολίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Μανιάτη, Μπράβο, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Μιραλάς, Φουστέρ και Τζεμπούρ, στο γνωστό του σύστημα 4-4-1-1, με τον Κέβιν να παίζει στην αριστερή πλευρά και τον Άλμπερτ στα δεξιά.

O Oλυμπιακός κατάφερε και άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ριέρα, από τα δεξιά, έβγαλε μία αριστοτεχνική παράλληλη σέντρα, με εξωτερικό φάλτσο, με τον Τζεμπούρ από το ύψος της μικρής περιοχής της Λάρισας να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη με καρφωτή κεφαλιά, με τον Αλγερινό επιθετικό να φτάνει τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Το 2-0 οι Πειραιώτες το πραγματοποίησαν στο 15’, όταν ο Ριέρα έβγαλε μία έξυπνη κάθετη μπαλιά προς τον Μανιάτη, με τον μπακ των γηπεδούχων να βγάζει από τα δεξιά μία ιδανική παράλληλη ασίστ προς τον Φουστέρ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να σκοράρει.

Την γκολάρα της αναμέτρησης, όμως, την σημείωσε δύο λεπτά αργότερα (17’) ο Ισπανός χαφ. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά στέλνοντας την μπάλα προς τον Νταβίδ, ο οποίος βρισκόταν στο ύψος του ημικύκλιου, με τον Φουστέρ να κοντρολάρει, πρώτα, με ιδανικό τρόπο την μπάλα με το στήθος και στη συνέχεια να πιάνει ένα ασύλληπτο σουτ στη κίνηση με το αριστερό του πόδι "εκτελώντας" τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, "γράφοντας" με ιδανικό τρόπο το 3-0 στην αναμέτρηση, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες έχασαν ευκαιρίες να σημειώσουν και περισσότερα γκολ, είτε με τον Μιραλάς, είτε με τον φορτσάτο Ριέρα, ο οποίος στάθηκε στη συνέχεια  άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και αντικαταστήθηκε από τον Φετφατζίδη.

Ο "Έλληνας Μέσι", στην επανάληψη, είχε δοκάρι σε ψηλοκρεμαστό που δοκίμασε, αλλά η μπάλα ακούμπησε στο οριζόντιο του Αμπάρη. Στο 62’, όμως, ο "Φέτφα", ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ, έδωσε πάσα στον Μανιάτη, ο οποίος από τα δεξιά έβγαλε μία σέντρα "λουκούμι" στον προωθημένο Μέλμπεργκ, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 4-0. Στη συνέχεια ο Μάρκο Πάντελιτς πέρασε στην θέση του Ράφικ Τζεμπούρ, με τον Σέρβο σέντερ φορ στο 64’ να καταφέρνει να περάσει πρώτα τον Αμπάρη στέλνοντας στη συνέχεια την μπάλα στα δίχτυα με άψογο σουτ κάνοντας το 5-0 στο ματς. Λίγα λεπτά αργότερα, ο αρχηγός Αντώνης Νικοπολίδης, έγινε αλλαγή στο 68’ με την θέση του να παίρνει ο Μπαλάς Μέγκιερι. Ο 40χρονος θρυλικός γκολκίπερ δάκρυσε από συγκίνηση, μαζεύοντας τους συμπαίκτες του στην σέντρα, οι οποίοι τον χαιρέτησαν, καθώς αυτή ήταν η τελευταία του επίσημη συμμετοχή στην πολυετή καριέρα του, έχοντας πάρει απόφαση να "κρεμάσει" τα ποδοσφαιρικά του γάντια.

Το ερυθρόλευκο πάρτι, όμως, είχε και συνέχεια, καθώς στο 75’ ο δραστήριος Μιραλάς, από τα δεξιά, έβγαλε μία ωραία παράλληλη μπαλιά προς τον Φετφατζίδη, ο οποίος με δυνατό σουτ από την μικρή περιοχή της Λάρισας έκανε το 6-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των Πρωταθλητών Ελλάδος, με τον κόσμο να ζητάει από τους παίκτες του Ολυμπιακού και έβδομο τέρμα, το οποίο μπορεί να μην ήρθε, αλλά το γλέντι της φιέστας, είχε, μόλις, ξεκινήσει…
πηγη:REDPLANET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου