Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Κοριτσαρες για κούπα. Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-2 Σετ!

Ο Ολυμπιακός, το Σάββατο (16/4) αντιμετώπιζε την ΑΕΚ στην Σάμο για τον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ και τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη επικράτησαν με 3-2 σετ στο τάι μπρέικ, έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Ήταν το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του γυναικείου τμήματος βόλεϊ!

Τα κορίτσια του Θρύλου πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του γυναικείου τμήματος βόλεϊ, όταν μετά από ένα συγκλονιστικό ματς επικράτησαν της ΑΕΚ με 3-2 σετ στον τελικό του Κυπέλλου, το Σάββατο (16/4) στην Σάμο.
Η αρχηγός, Κόλεβα, σηκώνει στον ουρανό το Κύπελλο
Η εξέλιξη του αγώνα δεν ήταν για καρδιακούς αφού συνεχώς άλλαζε η ροή της αναμέτρησης και κάθε μια από τις δύο ομάδες έδειχνε ικανή και διψασμένη να κατακτήσει το Κύπελλο. Τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Ολυμπιακό, αυτός θα ήταν ο πρώτος τίτλος στην ιστορία των τμημάτων γυναικείου βόλεϊ. Οι βολεϊμπολίστριες του Θρύλου το ήθελαν πιο πολύ και το πήραν! Δεν ήταν διατεθειμένες μετά την απώλεια του πρωταθλήματος να χάσουν ένα ακόμη τρόπαιο.

Δυνατό ξεκίνημα, κακή συνέχεια...

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να δείξει από την αρχή ότι θα είναι το αφεντικό του αγώνα. Με μια αφιονισμένη Χαντάβα, συνεπικουρούμενη από τις Κόλεβα και Κυριακίδου προηγήθηκε με 19-15, αλλά μετά από συνεχόμενα λάθη από τις ερυθρόλευκες, η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 22-22. Ένα πλασέ της Ογκνιένοβιτς, ένας άσος της Κυριακίδου και ένα μπλοκ άουτ που κέρδισε η Χαντάβα, έκαναν το 25-22 και το 1-0 σετ για τον Ολυμπιακό.

Κάπου εκεί έπεσε ο ...γενικός στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο και στα δύο επόμενα σετ, η ΑΕΚ λες και έπαιζε μόνη της στο τάραφλεξ! Με πολύ καλό μπλοκ και κορυφαίες της Καλαϊτζίεβα και Ντελ Ρίο, οι κιτρινόμαυρες κέρδισαν άνετα το δεύτερο σετ με 17-25 και ισοφάρισαν τον τελικό σε 1-1. Ίδιο ήταν και το σκηνικό στο τρίτο σετ με τις παίκτριες του "Δικεφάλου" να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και τις ερυθρόλευκες να ...απουσιάζουν. 19-25 έληξε το σετ και 1-2 για την ΑΕΚ. Έτσι απλά!

Και ξαφνικά... εγένετο φως!

Το αποτέλεσμα του τελικού και το τρόπαιο είχε αρχίσει να γέρνει προς την πλευρά της ΑΕΚ, με την ψυχολογία να είναι πλέον στο στρατόπεδο των κιτρινόμαυρων. Όμως οι κοπέλες του Γιάννη Νικολάκη είχαν διαφορετική άποψη. Στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ αποφάσισαν να επανεμφανιστούν στο παιχνίδι! Οι Ογκνιένοβιτς, Γκίμπσον και Γιακουμή έκαναν την αρχή (οι ερυθρόλευκες προηγήθηκαν με 8-1 και 10-3) και η Χαντάβα, Κόλεβα ολοκλήρωσαν τη... δουλειά, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει εύκολα το σετ με 25-18 και να μπαίνει ξανά στην διεκδίκηση του Κυπέλλου!

Πλέον οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στο πέμπτο και τελευταίο σετ της αναμέτρησης. Με τη διαφορά ότι τώρα το μάτι των βολεϊμπολιστριών του Θρύλου γυάλιζε! Από το ξεκίνημα του τάι μπρέικ ...φώναζαν ότι αυτό το τρόπαιο, το πρώτο της ιστορίας τους, τους ανήκει. Οι ερυθρόλευκες πήραν σημαντικό προβάδισμα με 9-4, η ΑΕΚ πλησίασε στον πόντο (9-8) και σε εκείνο το σημείο, η MVP του τελικού, Ευαγγελία Χαντάβα, με ισάριθμα καρφιά έκανε το 11-8 και ο Ολυμπιακός δεν ξανακοίταξε πίσω, με το 15-10 υπέρ του Θρύλου να σφραγίζει το τάι μπρέικ και το Κύπελλο Ελλάδος να καταλήγει στον Πειραιά!
 πηγη:.redplanet.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου