Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Το γλέντησαν (fotos , videos)





















Η Απονομή της Κούπας. (Βιντεο)






ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΛ 6-0 ΚΑΙ ΦΙΕΣΤΑ (vid goals)




Η φιέστα του Ολυμπιακού ξεκίνησε με αιθέριες υπάρξεις να "στολίζουν" το χόρτο του "Γ. Καραϊσκάκης", πριν ο Χ. Φερεντίνος παρουσιάσει έναν - έναν τους πρωταθλητές για το 2010-11!

Λίγη ώρα μετά την εκπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Λάρισα (17/4) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και το αστρονομικό σκορ (6-0) με το οποίο κέρδισαν τους φιλοξενούμενους, ο αγωνιστικός χώρος άδειασε για να πάρουν θέση τα σκηνικά που έπρεπε να στηθούν προκειμένου να γίνει η απονομή του πρωταθλήματος της Super League για την περίοδο 2010-11. Αιθέριες υπάρξεις πλημμύρισαν τον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με τους οπαδούς των ερυθρολεύκων στις κερκίδες να τις επευφημούν... Όταν όλα ήταν έτοιμα για την απονομή του τροπαίου, ο Χρήστος Φερεντίνος πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να παρουσιάζει έναν - έναν τους πρωταθλητές της περιόδου 2010-11, εν μέσω τραγουδιού στις εξέδρες και βεγγαλικών που "έβαψαν" τη νύχτα κόκκινη!

Όταν όλοι πήραν τις θέσεις τους, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πήρε στα χέρια του το βαρύτιμο τρόπαιο και το παρέδωσε στα χέρια του μεγάλου Αντώνη Νικοπολίδη που το ύψωσε στον πειραϊκό ουρανό, με το ερυθρόλευκο πλήθος να παραληρεί! Οι ποδοσφαιριστές πήραν το κύπελλο στα χέρια και ξεκίνησαν τον γύρο του θριάμβου, καταχειροκροτούμενοι από όλο το γήπεδο.

Την αποθέωση γνώρισε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως και ο πρόεδρος των Πειραιωτών, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος έδωσε μια υπόσχεση και αφιέρωσε τον τίτλο στον πατέρα του, Μιλτιάδη Μαρινάκη. "Υπόσχομαι άλλα 20 Πρωταθλήματα. Αφιερώνω τον τίτλο στον πατέρα μου", ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πριν φτάσουμε όμως εκεί υπήρξε και ματς! Ένα παιχνίδι όπου οι παίκτες του Θρύλου έδωσαν άλλη μια φανταστική ποδοσφαιρική παράσταση!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ολοκλήρωσε με πανηγυρικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στην Superleague, καθώς διέλυσε την Λάρισα με το επιβλητικό 6-0 στο Φάληρο, σημειώνοντας 15 σερί νίκες στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά

Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 73 πόντους, τερματίζοντας πρώτοι στην βαθμολογία, όντας στο +13 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν ένα ιστορικό ρεκόρ καθώς έκαναν το απόλυτο εντός έδρας, σημειώνοντας 15 σερί νίκες στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά. Οι Πρωταθλητές Ελλάδος διαθέτουν τόσο την καλύτερη επίθεση με 65 γκολ, όσο και την καλύτερη άμυνα με 18 τέρματα παθητικό.

Το ματς

Στην αυλαία της Superleague, για τον αγώνα Ολυμπιακός – Λάρισα στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο με τους Νικοπολίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Μανιάτη, Μπράβο, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Μιραλάς, Φουστέρ και Τζεμπούρ, στο γνωστό του σύστημα 4-4-1-1, με τον Κέβιν να παίζει στην αριστερή πλευρά και τον Άλμπερτ στα δεξιά.

O Oλυμπιακός κατάφερε και άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ριέρα, από τα δεξιά, έβγαλε μία αριστοτεχνική παράλληλη σέντρα, με εξωτερικό φάλτσο, με τον Τζεμπούρ από το ύψος της μικρής περιοχής της Λάρισας να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη με καρφωτή κεφαλιά, με τον Αλγερινό επιθετικό να φτάνει τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Το 2-0 οι Πειραιώτες το πραγματοποίησαν στο 15’, όταν ο Ριέρα έβγαλε μία έξυπνη κάθετη μπαλιά προς τον Μανιάτη, με τον μπακ των γηπεδούχων να βγάζει από τα δεξιά μία ιδανική παράλληλη ασίστ προς τον Φουστέρ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να σκοράρει.

Την γκολάρα της αναμέτρησης, όμως, την σημείωσε δύο λεπτά αργότερα (17’) ο Ισπανός χαφ. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά στέλνοντας την μπάλα προς τον Νταβίδ, ο οποίος βρισκόταν στο ύψος του ημικύκλιου, με τον Φουστέρ να κοντρολάρει, πρώτα, με ιδανικό τρόπο την μπάλα με το στήθος και στη συνέχεια να πιάνει ένα ασύλληπτο σουτ στη κίνηση με το αριστερό του πόδι "εκτελώντας" τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, "γράφοντας" με ιδανικό τρόπο το 3-0 στην αναμέτρηση, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες έχασαν ευκαιρίες να σημειώσουν και περισσότερα γκολ, είτε με τον Μιραλάς, είτε με τον φορτσάτο Ριέρα, ο οποίος στάθηκε στη συνέχεια  άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και αντικαταστήθηκε από τον Φετφατζίδη.

Ο "Έλληνας Μέσι", στην επανάληψη, είχε δοκάρι σε ψηλοκρεμαστό που δοκίμασε, αλλά η μπάλα ακούμπησε στο οριζόντιο του Αμπάρη. Στο 62’, όμως, ο "Φέτφα", ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ, έδωσε πάσα στον Μανιάτη, ο οποίος από τα δεξιά έβγαλε μία σέντρα "λουκούμι" στον προωθημένο Μέλμπεργκ, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 4-0. Στη συνέχεια ο Μάρκο Πάντελιτς πέρασε στην θέση του Ράφικ Τζεμπούρ, με τον Σέρβο σέντερ φορ στο 64’ να καταφέρνει να περάσει πρώτα τον Αμπάρη στέλνοντας στη συνέχεια την μπάλα στα δίχτυα με άψογο σουτ κάνοντας το 5-0 στο ματς. Λίγα λεπτά αργότερα, ο αρχηγός Αντώνης Νικοπολίδης, έγινε αλλαγή στο 68’ με την θέση του να παίρνει ο Μπαλάς Μέγκιερι. Ο 40χρονος θρυλικός γκολκίπερ δάκρυσε από συγκίνηση, μαζεύοντας τους συμπαίκτες του στην σέντρα, οι οποίοι τον χαιρέτησαν, καθώς αυτή ήταν η τελευταία του επίσημη συμμετοχή στην πολυετή καριέρα του, έχοντας πάρει απόφαση να "κρεμάσει" τα ποδοσφαιρικά του γάντια.

Το ερυθρόλευκο πάρτι, όμως, είχε και συνέχεια, καθώς στο 75’ ο δραστήριος Μιραλάς, από τα δεξιά, έβγαλε μία ωραία παράλληλη μπαλιά προς τον Φετφατζίδη, ο οποίος με δυνατό σουτ από την μικρή περιοχή της Λάρισας έκανε το 6-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των Πρωταθλητών Ελλάδος, με τον κόσμο να ζητάει από τους παίκτες του Ολυμπιακού και έβδομο τέρμα, το οποίο μπορεί να μην ήρθε, αλλά το γλέντι της φιέστας, είχε, μόλις, ξεκινήσει…
πηγη:REDPLANET.GR

ΜΠΑΣΚΕΤ. 2-0 και συνεχίζει...ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 87-83


Ο Ολυμπιακός νίκησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Παναθηναϊκό και εκτός από το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς κέρδισε πολλά περισσότερα πράγματα.
Αφού όμως καταπιάστηκα με το πλεονέκτημα της έδρας να ξεκινήσω τις σκέψεις με αυτό. Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός αν χρειαστεί να γίνει πέμπτο παιχνίδι στους τελικούς θα γίνει στο ΣΕΦ είναι σίγουρα σημαντικό, αλλά προσωπικά δε μου λέει και πολλά. Πρόπέρσι ποιος είχε το πλεονέκτημα της έδρας; Ο Ολυμπιακός. Ποιος πήρε το πρωτάθλημα τότε; Ο Παναθηναϊκός. Σίγουρα είναι σημαντικό, όμως σε καμία περίπτωση δε πρέπει να επαναπαυτούν.
Ο Ολυμπιακός ρίσκαρε να χάσει τη διαφορά αφού δεν έκανε φάουλ στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού αφήνοντας το σκορ ισόπαλο. Αποψή μου είναι ότι όταν παίζεις στον Ολυμπιακό παίζεις πάντα για τη νίκη και όχι για να χάσεις με μικρή διαφορά. Αυτά ας τα βλέπουμε μόνο στην εθνική του Βασιλακόπουλου τα καλοκαίρια και ο Ολυμπιακός δεν είναι εθνική. Πολλοί θα χαρακτηρίσουν ανοησία το γεγονός ότι δεν έκαναν φάουλ, ωστόσο το αποτέλεσμα δε θα τους δικαιώσει. Σίγουρα μιλάω εκ του ασφαλούς αφού τελικά ήρθε η νίκη όμως θεωρώ ότι αν οι ερυθρόλευκοι έχαναν χθες έστω και με έναν πόντο η αμφισβήτηση του κόσμου προς την ομάδα θα μεγάλωνε, η πίεση θα γινόταν αβάσταχτη και ψυχολογικά ο Παναθηναϊκός θα ήταν ακόμη ψηλότερα.
Πίεση είπα και μου ήρθε στο μυαλό το τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας του ματς. Πρέπει να καταλάβετε δύο σημαντικά πράγματα. Πρώτον ο Παναθηναϊκός είναι ένας σπουδαίος αντίπαλος και όχι ομαδούλα της σειράς, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει κάποια κουλή ομάδα. Δεύτερον η συνήθεια στην ήττα είναι η χειρότερη και δυστυχώς εδώ και 15 χρόνια έχει γίνει συνήθεια που μόνο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα αλλάξει.
Για τη διαιτησία τι να πω. Δεν είχα μόνιτορ μπροστά μου και δε μπορώ να κρίνω με ασφάλεια, ωστόσο ξέρω ότι ο Τανατζής έδωσε (με το φάουλ σε νεκρό χρόνο) πέντε βολές στο Παναθηναϊκό αφού ακολούθησε και τεχνική ποινή και επίσης όταν η μπάλα χτυπάει στο ταμπλό και ανεβαίνει το καλάθι δε μετράει. Η συμπεριφορά των τριών δε μου άρεσε. Με το παραμικρό απειλές για τεχνική ποινή λες και τιμωρούσαν τους παίκτες, όπως δε μου άρεσε και η παρατήρηση που έγινε στον Μπατίστ επειδή κάρφωσε και ούρλιαξε. Πλάκα μας κάνετε; Μπάσκετ σημαίνει θέαμα και καλά έκανε και φώναξε στο κάρφωμα ο Μπατίστ όπως γούσταρα που φώναξε και ο Κέσελ στη συνεργασία του με τον Τεόντοσιτς.
Κεφάλαιο Σπανούλης. Δε θα σας πω εγώ ότι ήταν κακός, το καταλάβατε άπαντες. Για μένα το να κρύβει ο Ολυμπιακός τον τραυματισμό του και τις ενέσεις που έκανε είναι δικαίωμα της ομάδας να το κάνει. Όμως στον αγώνα θα κριθεί ο "Kill Bill" από τη στιγμή που έπαιξε, όπως κρίθηκε και ο Διαμαντίδης στο ΟΑΚΑ που έπαιξε εμπύρετος. Ο Σπανούλης δε χρειάζεται να δικαιολογηθεί σε κανέναν για την εμφάνισή του, αλλά δεν κατάλαβα το σκοπό της μετά αγώνα ενημέρωσης για το πρόβλημα στους προσαγωγούς.
Κεφαλαίο ΓΑΥΡΟΙ. Όταν ο Ομπράντοβιτς δίνει συγχαρητήρια στον κόσμο του Ολυμπιακού για την καλή και μπασκετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα δικά μου λόγια περιττεύουν. Χίλια μπράβο. Ο Μπιτσαξής ικανοποιήθηκε ή θα βρει καμία δικαιολογία για τις 15 Μαΐου;
Υπήρχαν και πράγματα που δε μου άρεσαν στον Ολυμπιακό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζουν τη σημαντική νίκη.
Δε μου άρεσε που ο Ολυμπιακός έκανε τρεις φορές λάθος σε επαναφορά της μπάλας από την τελική γραμμή.
Δε μου άρεσε το τάιμ άουτ του Ιβκοβιτς στο τέλος της 3ης περιόδου με 1,5 δευτερόλεπτο στο χρονόμετρο και τη μπάλα στην άλλη άκρη του γηπέδου από το καλάθι της επίθεσης. Το τελειότερο σύστημα να σχεδιάσεις οι πιθανότητες να ευστοχήσεις είναι μηδαμινές και σε ένα ντέρμπι τα τάιμ άουτ είναι πολύτιμα.
Τελικά είναι πολύ λίγα αυτά που δε μου άρεσαν.
πηγη:gavros.gr


Olympiakos - Panathinaikos 87-83 (17-4-2011) by koukos_81

Κοριτσαρες για κούπα. Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-2 Σετ!

Ο Ολυμπιακός, το Σάββατο (16/4) αντιμετώπιζε την ΑΕΚ στην Σάμο για τον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ και τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη επικράτησαν με 3-2 σετ στο τάι μπρέικ, έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Ήταν το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του γυναικείου τμήματος βόλεϊ!

Τα κορίτσια του Θρύλου πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του γυναικείου τμήματος βόλεϊ, όταν μετά από ένα συγκλονιστικό ματς επικράτησαν της ΑΕΚ με 3-2 σετ στον τελικό του Κυπέλλου, το Σάββατο (16/4) στην Σάμο.
Η αρχηγός, Κόλεβα, σηκώνει στον ουρανό το Κύπελλο
Η εξέλιξη του αγώνα δεν ήταν για καρδιακούς αφού συνεχώς άλλαζε η ροή της αναμέτρησης και κάθε μια από τις δύο ομάδες έδειχνε ικανή και διψασμένη να κατακτήσει το Κύπελλο. Τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Ολυμπιακό, αυτός θα ήταν ο πρώτος τίτλος στην ιστορία των τμημάτων γυναικείου βόλεϊ. Οι βολεϊμπολίστριες του Θρύλου το ήθελαν πιο πολύ και το πήραν! Δεν ήταν διατεθειμένες μετά την απώλεια του πρωταθλήματος να χάσουν ένα ακόμη τρόπαιο.

Δυνατό ξεκίνημα, κακή συνέχεια...

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να δείξει από την αρχή ότι θα είναι το αφεντικό του αγώνα. Με μια αφιονισμένη Χαντάβα, συνεπικουρούμενη από τις Κόλεβα και Κυριακίδου προηγήθηκε με 19-15, αλλά μετά από συνεχόμενα λάθη από τις ερυθρόλευκες, η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 22-22. Ένα πλασέ της Ογκνιένοβιτς, ένας άσος της Κυριακίδου και ένα μπλοκ άουτ που κέρδισε η Χαντάβα, έκαναν το 25-22 και το 1-0 σετ για τον Ολυμπιακό.

Κάπου εκεί έπεσε ο ...γενικός στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο και στα δύο επόμενα σετ, η ΑΕΚ λες και έπαιζε μόνη της στο τάραφλεξ! Με πολύ καλό μπλοκ και κορυφαίες της Καλαϊτζίεβα και Ντελ Ρίο, οι κιτρινόμαυρες κέρδισαν άνετα το δεύτερο σετ με 17-25 και ισοφάρισαν τον τελικό σε 1-1. Ίδιο ήταν και το σκηνικό στο τρίτο σετ με τις παίκτριες του "Δικεφάλου" να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και τις ερυθρόλευκες να ...απουσιάζουν. 19-25 έληξε το σετ και 1-2 για την ΑΕΚ. Έτσι απλά!

Και ξαφνικά... εγένετο φως!

Το αποτέλεσμα του τελικού και το τρόπαιο είχε αρχίσει να γέρνει προς την πλευρά της ΑΕΚ, με την ψυχολογία να είναι πλέον στο στρατόπεδο των κιτρινόμαυρων. Όμως οι κοπέλες του Γιάννη Νικολάκη είχαν διαφορετική άποψη. Στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ αποφάσισαν να επανεμφανιστούν στο παιχνίδι! Οι Ογκνιένοβιτς, Γκίμπσον και Γιακουμή έκαναν την αρχή (οι ερυθρόλευκες προηγήθηκαν με 8-1 και 10-3) και η Χαντάβα, Κόλεβα ολοκλήρωσαν τη... δουλειά, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει εύκολα το σετ με 25-18 και να μπαίνει ξανά στην διεκδίκηση του Κυπέλλου!

Πλέον οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στο πέμπτο και τελευταίο σετ της αναμέτρησης. Με τη διαφορά ότι τώρα το μάτι των βολεϊμπολιστριών του Θρύλου γυάλιζε! Από το ξεκίνημα του τάι μπρέικ ...φώναζαν ότι αυτό το τρόπαιο, το πρώτο της ιστορίας τους, τους ανήκει. Οι ερυθρόλευκες πήραν σημαντικό προβάδισμα με 9-4, η ΑΕΚ πλησίασε στον πόντο (9-8) και σε εκείνο το σημείο, η MVP του τελικού, Ευαγγελία Χαντάβα, με ισάριθμα καρφιά έκανε το 11-8 και ο Ολυμπιακός δεν ξανακοίταξε πίσω, με το 15-10 υπέρ του Θρύλου να σφραγίζει το τάι μπρέικ και το Κύπελλο Ελλάδος να καταλήγει στον Πειραιά!
 πηγη:.redplanet.gr

 

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

EΡ"ΝΑΙ"ΣΤΟ(Ν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!)

Τους λόγους που έκαναν τον Ερνέστο Βαλβέρδε να προτιμήσει τον Ολυμπιακό από την Αθλέτικ Μπιλμπάο παρουσιάζουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει η "elcorreo.com" ο Βάσκος τεχνικός του Θρύλου διάλεξε να συνεχίσει το έργο του στην ομάδα του Πειραιά για τρεις λόγους.
Μάλιστα, στο εν λόγω δημοσίευμα τονίζεται πως οι άνθρωποι της Μπιλμπάο έχουν απογοητευτεί από την άρνηση του Βαλβέρδε να αναλάβει νέος προπονητής.  

Η πρόκληση της συμμετοχής στο Champions League της νέας περιόδου ήταν ο πρώτος λόγος για να προτιμήσει τον Θρύλο, ο οποίος του δίνει την δυνατότητα να μετρήσει τις δυνάμεις σε υψηλό επίπεδο.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα εισπράξει κοντά στα 2 εκ. ευρώ τον χρόνο (σ.σ: 1.800.000 ευρώ).

Τέλος, το δέσιμο του Ερνέστο Βαλβέρδε με τον κόσμο του Ολυμπιακού ήταν μία από τις αιτίες που τον έπεισαν να πορευτεί με τον Θρύλο και τη νέα περίοδο, σύμφωνα πάντα με τους Ισπανούς.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Μια χαρά ο «τρομοκράτης»


Μια χαρά ο «τρομοκράτης»


Μπορεί να αντικαταστάθηκε προληπτικά στο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Περιστέρι ύστερα από το ακούσιο χτύπημα που δέχτηκε ο Ραφίκ Τζιμπούρ, όμως δεν έχει τίποτα το ανησυχητικό.
Το χτύπημα που δέχθηκε σε διεκδίκηση κεφαλιάς στη μεγάλη περιοχή του Ατρόμητου, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, προκάλεσε ζαλάδα στον Αλγερινό επιθετικό του Θρύλου και ο Βαλβέρδε τον αντικατέστησε στην ανάπαυλα με τον Φουστέρ. Το ιατρικό επιτελείο της ομάδας εξέτασε τον Τζιμπούρ και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάτι το σοβαρό, εκτός από ένα καρούμπαλο λίγο πάνω από τον δεξί του κρόταφο.
katimagiko.gr

Έφυγε σαν κυνηγημένος

Ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έφυγε... νύχτα. Μία επιβεβλημένη εξέλιξη, καθώς το κλίμα δεν σήκωνε άλλο τον Ντουντού στο μεγάλο λιμάνι.



Η αποχώρηση του Ντουντού Σεαρένσε από το έμψυχο δυναμικό του Πρωταθλητή Ελλάδας ήταν μονόδρομος. Η καλύτερη λύση για τις δύο πλευρές. Ο Ολυμπιακός ξεφορτώθηκε το υψηλότερο συμβόλαιο ποδοσφαιριστή της ομάδας και παραχώρησε έναν παίκτη, που τα τελευταία δύο χρόνια βοήθησε ελάχιστα, ενώ ο Βραζιλιάνος "αποβλήθηκε" από μία ενωμένη οικογένεια, στην οποία το τελευταίο διάστημα αποτελούσε "ξένο σώμα".
Οι έντονες αποδοκιμασίες από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού πριν καν αρχίσει η εντός έδρας αναμέτρηση με την Καβάλα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη σχέση του συλλόγου με τον παίκτη. Ο Ολυμπιακός είναι ένα υγιές σωματείο και τέτοιου είδους φαινόμενα δεν έχουν θέση στην ομάδα. Έπειτα από αυτό το παιχνίδι είχα γράψει πως ο Ντουντού "τελείωσε" από τον Ολυμπιακό και πριν καλά-καλά περάσει μία εβδομάδα ο 28άχρονος κεντρικός μέσος συμφώνησε με την Ατλέτικο Μινέιρο. Εκεί, ελπίζει να βρει ξανά τον καλό αγωνιστικό του εαυτό και να διαφοροποιήσει την εικόνα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή που παρουσίαζε τα τελευταία δύο χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Υπενθυμίζω κάποια στοιχεία: ο Ντουντού αποκτήθηκε τον Αύγουστο του 2008 έναντι έξι εκατομμυρίων ευρώ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Σημειώνω πως λίγο έλειψε ο Βραζιλιάνος να μην αποκτηθεί ποτέ, καθώς η τότε διοίκηση είχε ως πρώτη επιλογή για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής τον Μπασινά, ο οποίος είχε βρεθεί μέχρι και στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ, αλλά δεν έδωσε ποτέ (ευτυχώς) τα χέρια με τους διοικούντες τον πειραϊκό σύλλογο (όπως ήταν φυσικό ο λαός του Ολυμπιακού αντέδρασε, μπλοκάροντας ουσιαστικά τη μεταγραφή).

Στην πρώτη του σεζόν, ο Ντουντού ήταν βασικότατο στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ (2008/09). Ήταν αναντικατάστατος και από τους πιο κομβικούς παίκτες στη διάταξη 4-4-1-1 του Βαλβέρδε, στην πρώτη προπονητική θητεία του Ισπανού στο μεγάλο λιμάνι. Ο Ολυμπιακός, θέλοντας να προστατεύσει το περιουσιακό του στοιχείο, έκανε πρόωρη επέκταση συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι του 2013, με ρήτρα αποδέσμευσης 8,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ύστερα από απόφαση της προηγούμενης διοίκησης ο Βραζιλιάνος έγινε δεύτερος αρχηγός της ομάδας, μετά τον Αντώνη Νικοπολίδη. Έπειτα, όμως, το σκηνικό διαφοροποιήθηκε. Προέκυψαν τραυματισμοί, αναρχία (συμμετοχή σε φιλικό παιχνίδι στη Βραζιλία, ενώ ήταν τραυματίας), twitter, δηλώσεις επί δηλώσεων και δύο απογοητευτικά χρόνια του Σεαρένσε στην πειραϊκή ομάδα.

Ο Ντουντού πλήρωσε το στόμα του, αλλά κυρίως ότι επαναπαύτηκε μετά την εξαιρετική πρώτη σεζόν στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι σύλλογος απαιτήσεων και φιλοδοξιών. Ήταν φανερό πια πως τα νότα των δύο πλευρών δεν συμβάδιζαν. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός μέσος πήρε περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ αυτά τα τρία χρόνια και γύρισε στην πατρίδα του, στα 28 του χρόνια. Θεωρητικά, στην καλύτερη ηλικία για έναν ποδοσφαιριστή για να παίξει το ποδόσφαιρο της καριέρας του. Ο 28άχρονος παράτησε τον εαυτό του, τις τελευταίες δύο σεζόν. Oύτε τους συμπαίκτες του δεν πρόλαβε να αποχαιρετήσει, ούτε πρόκειται να λάβει μέρος στη φιέστα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ο Σεαρένσε αποχώρησε σαν κυνηγημένος...

Ο Ολυμπιακός γλιτώνει το παχυλό συμβόλαιο που είχε ο Ντουντού, πήρε κατιτίς από την Ατλέτικο Μινέιρο (1,1 εκ. ευρώ κόστισε η μεταγραφή) και, πλέον, βγαίνει για τα καλά στην αγορά. Η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής είναι η προτεραιότητα στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Κι αν πριν την αποχώρηση του Ντουντού, χρειαζόταν έναν παίκτη στον άξονα, τώρα χρειάζεται δύο. Βγάζω έξω τον μέσο στυλ Ιμπαγάσα, που πρέπει να αποκτηθεί με την προοπτική να αντικαταστήσει τον 35άχρονο Αργεντινό, όταν ο τελευταίος τερματίσει την ερυθρόλευκη καριέρα του. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται δύο βαρβάτους κεντρικούς μέσους, που να είναι αξιόλογοι τόσο στα ανασταλτικά όσο και στα δημιουργικά τους καθήκοντα. Μην ξεχνάμε πως δεν ξέρουμε τι θα γίνει και με τον Ουρτάδο. Ειδικά, ο ένας χαφ, που θα αποκτηθεί, θα πρέπει να κάνει τη διαφορά. Να είναι, φυσικά, ακόμα καλύτερος από τον Ντουντού και από όσους υπολογίζονται για τη νευραλγική αυτή θέση, μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Διάθεση από τη διοίκηση υπάρχει προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί ουσιαστικά ενόψει της επιστροφής της στο Champions League. Οι (τρεις) προσθήκες στο κέντρο είναι επείγουσες ανάγκες για το έμψυχο δυναμικό των Πρωταθλητών. Είπαμε, έχουμε Ευρώπη.
redplanet.gr

Ήττα από ατρόμητο! 3-1


Η χειρότερη εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Περιστέρι συνδυάστηκε με την πιο ευρεία φετινή ήττα του Θρύλου σε όλες τις διοργανώσεις.
Την χειρότερη εμφάνισή τους στο φετινό πρωτάθλημα πραγματοποίησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού κόντρα στον Ατρόμητο. Στο ματς της προτελευταίας αγωνιστικής οι ποδοσφαιριστές του Θρύλου διάλεξαν να παρουσιάσουν το πιο απογοητευτικό τους πρόσωπο και να μετριάσουν τις εντυπώσεις από την άνετη κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, που εξελίχθηκε σε κούρσα για έναν!
Τα τρία γκολ, που δέχθηκε ο Ολυμπιακός από την ομάδα του Γιώργου Δώνη συνιστούν αρνητικό φετινό ρεκόρ, όπως φυσικά και η διαφορά της ήττα των δύο τερμάτων. Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, να τους υπενθυμίσουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» στο σύνολο όλων των διοργανώσεων έχουν να επιδείξουν επτά ήττες, εκ των οποίων οι έξι με διαφορά ενός μόλις γκολ!
Συγκεκριμένα, από τις πέντε ήττες στο πρωτάθλημα, οι τέσσερις ήταν στο … γκολ, από Ηρακλή (2-1), Παναθηναϊκό (2-1), ΑΕΚ (1-0), ΠΑΟΚ (2-1), όπως φυσικά και οι ήττες – αποκλεισμοί από Μακάμπι Τελ Αβίβ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (1-0), αλλά και τον ΠΑΟΚ (1-0) στην ρεβάνς Κυπέλλου στην Τούμπα (σ.σ. επίσης με 1-0) στις 2 του περασμένου Φλεβάρη.



πηγή:katimagiko.gr

Φάπα και στο βόλεϊ!

Τελείωσε η απίστευτη σειρά των ημιτελικών, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει δυο φορές 3-2 τον Παναθηναϊκό, αν και έχανε 0-2, ενώ το ίδιο έργο είδαμε και την τελευταία αγωνιστική στο Ρέντη.

Για να δούμε αναλυτικά πως συνέβη αυτό το ανεπανάληπτο σκηνικό και που αποδίδεται...
1. Οι παίκτες του Ολυμπιακού στερούνται εμπειριών, τους βαραίνει ο τίτλος του φαβορί , γι αυτό και ξεκινούν άσχημα όλα τα κρίσιμα ματς. Το ίδιο έπραξαν στο Σούπερ Καπ της Σαντορίνης, αλλά και στον τελικό Κυπέλλου της Ορεστιάδας.

2. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ελαχιστοποιούν τα λάθη όταν είναι σε ρόλο αουτσάιντερ  και αποκτούν ρυθμό μετά το εις βάρος τους σκορ.

3. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν περίσσια ψυχικά αποθέματα λόγω του νεαρού της ηλικίας τους και φυσικά δυνάμεις, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που λόγω κορεσμού και ηλικίας παραδίδουν ψυχή και πνεύμα μετά από μια ώρα.

4. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι winners και του Παναθηναϊκού loosers.

H συνέχεια δεν είναι εύκολη για  τον Ολυμπιακό, παρότι κέρδισε τον Ηρακλή στον τελικό του Κυπέλλου με 3-1 και στη Μίκρα με 3-0. Οι παίκτες του Ηρακλή θέλουν τον τίτλο για να ξεπεράσουν τα πέτρινα χρόνια και θα καταθέσουν και την ψυχή τους στο παρκέ. Από εκεί και πέρα απομένει να δούμε αν οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν αρκεστεί στο Σούπερ Καπ, στο Κύπελλο και στις επικές ανατροπές με τον Παναθηναϊκό. Το ευχάριστο είναι ότι λόγω διακοπής(ξεκινούν μετά το Πάσχα) θα αποθεραπευτούν πλήρως οι Τζούριτς, Ανδρεάδης που έπαιζαν με ένα πόδι.

ΥΓ: Η φετινή σειρά των τελικών έχει την εξής ιδιομορφία. Τα δυο πρώτα ματς θα γίνουν  στη Μίκρα, τα επόμενα στο Ρέντη, κι αν χρειασθεί πέμπτο θα παίξουν στη Θεσσαλονίκη
πηγη:redplanet.gr