Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

παο - Ολυμπιακός 78 - 66 σε ένα παιχνίδι 8Χ5

Ο διορισμένος πρέπει να πάρει τον τίτλο. Οι Χριστοδούλου, Φούφης και Ψαριανός ήταν... τρέλα με την πράσινη φανέλα και νίκησαν τον Ολυμπιακό με 78-66 στο ΟΑΚΑ. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι, αλλά ήταν μόλις πέντε. Ο Παναθηναϊκός είχε οκτώ. Σας σιχαθήκαμε...



Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα υπέροχο πρώτο ημίχρονο, παίζοντας παθιασμένα, με τσαμπουκά, όντας έξοχος σε άμυνα και επίθεση. Ήταν καθ' όλη την διάρκεια του πρώτου 20λεπτου μπροστά σκορ, αλλά ήταν φανερό πως οι διαιτητές "ακόνιζαν" τα... μαχαίρα τους εξ αρχής, καθώς χρέωσαν γρήγορα με μπόλικα φάουλ τους ερυθρόλευκους, έστελναν συνέχεια τους πράσινους στις βολές, με τους Πειραιώτες να παλεύουν τίμια και καθαρά μέσα στο παρκέ, προηγούμενοι με 37-42 λίγο πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. .
Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός σούταρε 20 βολές, ενώ συνολικά δοκίμασε 31 (!), σε αντίθεση με τους Πειραιώτες που είχαν μόλις 4 στο πρώτο μέρος και 7 (!) σε ολόκληρο ματς. Στο ΟΑΚΑ στήθηκε ένας άνευ προηγουμένου διαγωνισμός ελευθέρων βολών με πρωταγωνιστές τους πράσινους, καθώς οι "γκρι" έδιναν συνεχώς ευκαιρίες στο "τριφύλλι" ώστε να γεμίσει το... πράσινο σακούλι. Ρεσιτάλ "σφαγής" από τους  Χριστοδούλου, Φούφη και Ψαριανό, καθώς χρέωσαν και με δύο ανύπαρκτες τεχνικές ποινές τους Τεόντοσιτς και Σπανούλη.

Πραγματικά κρίμα για την τρομερή προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι προσπάθησαν να κάνουν πέρα τα οφθαλμοφανή λάθη των διαιτητών, κράτησαν μέχρι το 31' με το σκορ να είσαι στο 60-60, αλλά στη συνέχεια λύγισαν γιατί οι ρέφερι έβαζαν όλο και πιο... βαθιά το "μαχαίρι", με την "σφαγή" να ξεπερνάει ακόμη και την περσινή του 2010. Ό,τι και αν πούμε είναι λίγο! Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος αγωνιστικά, οι ερυθρόλευκοι ήταν σαφώς καλύτεροι, αλλά όποτε έπαιρναν προβάδισμα στο σκορ, οι "γκρι" φρόντιζαν πάντα να σιγοντάρουν το "τριφύλλι" ώστε να πλησιάσουν τους Πειραιώτες.

Τα διαιτητικά λάθη των ρέφερι, καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα, ήταν αμέτρητα. Φτάσαμε στο σημείο να νιώθουν οι παίκτες του Ολυμπιακού πως απαγορεύεται να παίζουν άμυνα σε εκείνους του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι έριχναν συνεχώς "ξύλο" με τους "γκρι" να αφήνουν το παιχνίδι να εξελίσσεται, αλλά όποτε έκαναν το ίδιο οι ερυθρόλευκοι ήταν συνεχώς με την σφυρίχτρα στο στόμα! Δηλαδή τι να κάνουν; Να τους αφήσουν να σκοράρουν μόνοι τους, να μην τους μαρκάρουν; Τι να πούμε; Ντροπή και αίσχος!

Στα αγωνιστικά ο Ολυμπιακός, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ήταν απολαυστικός σε επίθεση και άμυνα, όντας απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, παρουσιάζοντας ένα παθιασμένο, μοντέρνο και ομαδικό μπάσκετ, μοιράζοντας 14 ασίστ. Είναι φανερό, όμως, πως στην επανάληψη οι Πειραιώτες έχασαν τον ρυθμό τους από τα συνεχόμενα σφυρίγματα των διαιτητών, καθώς μέτρησαν μόλις 5, ολοκληρώνοντας το ματς με 19 τελικές πάσες. Η τελευταία φορά που προηγήθηκαν στο σκορ οι ερυθρόλευκοι ήταν στο 27' με τον Μαυροκεφαλίδη (52-53), αλλά, βλέπετε, η "σφαγή" στη συνέχεια, από την τριάδα των Φούφη, Ψαριανού και Χριστοδούλου,  εξελίχθηκε σε ταινία τρόμου! Για ποιο μπάσκετ να μιλάμε πλέον; Για ποιο Πρωτάθλημα;

Για την ιστορία η σειρά είναι στο 2-0 και το ραντεβού μεταξύ των δύο ομάδων ανανεώνεται για την Τετάρτη (1/6) στο ΣΕΦ (22:00). Το Πρωτάθλημα δεν χάθηκε και το κυριότερο είναι πως οι ερυθρόλευκοι πιστεύουν σε αυτό! Κορυφαίοι παίκτες για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο ψυχωμένος Σπανούλης (14π, 7ασ) που επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις, ο εξαιρετικός στην επίθεση Μαυροκεφαλίδης (14π), ο παθιασμένος Μπουρούσης (12π, 5ρ) και ο Γκόρντον (11π).
πηγη:redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου