Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

"Βόμβα" Μπουρούση: "Αποχωρώ από την Εθνική"


Αηδιασμένος ο Μπουρούσης από την απαράδεκτη διαιτησία, ήρεμος και όχι εν βρασμώ ψυχής, έκανε δήλωση "βόμβα": Αποχωρώ από την Εθνική ομάδα, εφόσον δεν σέβονται την προσπάθεια μας".
Αν και ο Γιάννης Μπουρούσης έχει κρατήσει μία στάση τις τελευταίες μέρες ώστε να μην κάνει δηλώσεις, αυτή την φορά δεν μπόρεσε να κρατηθεί. Βγαίνοντας από τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια, όντας ήρεμος και όχι εν βρασμώ ψυχής, αηδιασμένος από την απαράδεκτη διαιτησία της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ (78-66), στράφηκε σε δήλωση "βόμβα", σχολιάζοντας: "Αποχωρώ από την Εθνική!".
Ο διεθνής σέντερ, όντας απογοητευμένος από την συμπεριφορά των διαιτητών προς την ομάδα του Ολυμπιακού, προέβη σε δηλώσεις τις οποίες ένιωθε και από τον τρόπο του που τις είπε φάνηκε πως τις εννοεί απόλυτα, όντας αποφασισμένος να θορυβηθεί, επιτέλους, τόσο η ΕΟΚ, όσο και ο ΕΣΑΚΕ: "Από την στιγμή που ορισμένοι δεν σέβονται τον κόπο και την προσπάθεια μας, αποφάσισα να μην ακολουθήσω την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Αποχωρώ από την Εθνική!

Πιστεύω πως δεν με σέβονται αυτοί που διοικούν το ελληνικό μπάσκετ σαν αθλητή που δίνω τον ιδρώτα μου, που τιμώ την ομάδα που με εμπιστεύεται. Εγώ πέρσι αγωνίστηκα με σπασμένο χέρι στην Εθνική ομάδα και έτρεχα στα νοσοκομεία για να δώσω το "παρών" και εκείνοι δεν με σέβονται. Τα τελευταία πέντε χρόνια που είμαι στην ομάδα τα έχω δει όλα".

Έκδηλη, βέβαια, ήταν η δυσφορία όλων των παικτών του Ολυμπιακού για την προκλητική διαιτησία των Χριστοδούλου, Ψαριανού και Φούφη και αμέσως μετά το τέλος του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ έκαναν συνεχώς παράπονα για τα απαράδεκτα σφυρίγματα των "γκρι", όντας αηδιασμένοι και τσαντισμένοι από την συμπεριφορά των τριών ρέφερι.

Μάλιστα, πέρα από τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα και οι υπόλοιποι διεθνείς σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσουν, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την αγανάκτηση τους για την "σαπίλα" που επικρατεί στο σύστημα του ελληνικού μπάσκετ.
πηγη:redplanet.gr

Σπανούλης: "Δεν μας αφήνουν να παίξουμε"

Ο Βασίλης Σπανούλης άλλαξε στρατόπεδο το καλοκαίρι και... είδε τη γλύκα του να φορά ερυθρόλευκα σε παιχνίδι Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός. Στην συνέντευξη Τύπου δεν άντεξε και ξέσπασε, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους.



Ο Βασίλης Σπανούλης πρέπει να έχει πάθει κρίση ταυτότητας τον τελευταίο χρόνο, αφού είδε πως οι τίτλοι που έπαιρνε με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν και τόσο λόγο της δικής τους και των πρώην συμπαικτών του απόδοσης, όσο των "γκρίζων λύκων" του ελληνικού μπάσκετ. Στην συνέντευξη Τύπου ξέσπασε...
Ο συνήθης ήρεμος Λαρισαίος γκάρντ ήταν πολύ νευριασμένα και αυτό φαινόταν από... χιλιόμετρα. Αφού πρώτα μίλησε για αγωνιστικά θέματα, στη συνέχεια πέρασε στα της διαιτησίας. Πιο αναλυτικά,  δήλωσε: "Ήταν ένα ματς το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στα πρώτα περίπου 25 λεπτά ήμασταν πάρα πολύ καλοί και ήμασταν μέσα στο πλάνο το οποίο είχε προετοιμάσει το τεχνικό τιμ τις τελευταίες δύο μέρες. Πιστεύω πως στην αρχή ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και παίξαμε ένα πάρα πολύ ωραίο και σύγχρονο μπάσκετ σε ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ήρθαμε στο ΟΑΚΑ για να νικήσουμε, ήμασταν αφοσιωμένοι στον στόχο μας, ξέραμε πως η τρίτη περίοδος είναι η καλύτερη του Παναθηναϊκού, σε όλη την χρονιά, αλλά σε κάποια σημεία δεν μείναμε συγκεντρωμένοι και αυτό ίσως συνέβη γιατί παρασυρθήκαμε από την ασφυκτική άμυνα του Παναθηναϊκού και κάπου εκεί χάσαμε λίγο τον ρυθμό μας.  Ξέρουμε πως η συνέχεια είναι δύσκολη, θα παλέψουμε όμως για να πάρουμε το Πρωτάθλημα, να μειώσουμε αρχικά σε 2-1 και να ξανάρθουμε στο ΟΑΚΑ, γιατί πιστεύουμε στην ομάδα μας".

"Δεν γίνεται εμείς 9 και εκείνοι 31 βολές"

Ο Red-Bill στη συνέχεια σχολίασε: "Δεν θέλω να μιλάω για την διαιτησία, αλλά δεν γίνεται να το αποφύγουμε κιόλας. Και εμείς είμαστε παίκτες, και εμείς δημιουργούμε, και εμείς διεισδύουμε, και δεν γίνεται σε ένα τέτοιο ματς το οποίο κρίνεται στις λεπτομέρειες, στο οποίο έχουμε τόσους καλούς δημιουργούς στην ομάδα μας, να σουτάρουμε εμείς 9 βολές και ο Παναθηναϊκός 31! Κάπου εκεί είναι ανθρώπινο και εκνευριστήκαμε. Πιστεύω πως αυτό έδωσε και αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό, ειδικά σε κάποιες στιγμές που "κολλούσε" ώστε να βάλει κάποιους εύκολους πόντους. Τι να πω; Εύχομαι στο επόμενο ματς στο ΣΕΦ, όταν εμείς θα δημιουργούμε, να πάρουμε και εμείς τα φάουλ που πήραν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, γιατί είναι αδύνατον, ας πούμε, παίκτες από την ομάδα του Ολυμπιακού που κερδίζουν τόσα φάουλ, να εκτελούν μία και δύο βολές στα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν μας αφήνουν να παίξουμε".

Στην φάση με τον Τσαρτσαρή ίσως και να μην αντέδρασα τόσο σωστά και θα έλεγα πως ήταν μία λάθος στιγμή για την ομάδα μου. Δεν έχω κάτι με τον Κώστα, είμαστε φίλοι. Αυτά συμβαίνουν μέσα στο παιχνίδι, αλλά θέλω να τονίσω πως και εμείς είμαστε άνθρωποι και κάποιες στιγμές εκνευριζόμαστε και είναι πολύ λογικό. Γιατί πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχουν τα ίδια κριτήρια ανάμεσα σε δύο πολύ μεγάλες ομάδες. Θεωρώ πως αν συνέβαινε αυτό και στην πλευρά του Παναθηναίκού το ίδιο θα γινόταν".

"Φοβόμασταν να παίξουμε άμυνα"

Ερωτηθείς για το αν τους επηρέασε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός κέρδισε τόσες πολλές βολές, αν επηρέασε τον Ολυμπιακό, ο Βασίλης Σπανούλης σχολίασε: "Το θέμα είναι πως εμείς φοβόμασταν να παίξουμε άμυνα. Όπως ακριβώς το λέω! Φοβόμασταν να παίξουμε άμυνα. Οι παίκτες μας φοβόντουσαν να μαρκάρουν. Δηλαδή είναι αδύνατο ο Παναθηναϊκός να παίζει "ξύλο" στην άμυνα, να μην δίνουν τίποτα και όταν εμείς παίζουμε αναλόγως να μας φορτώνουν με φάουλ. Ρωτήστε όποιον παίκτη του Ολυμπιακού θέλετε. Όλοι φοβόντουσαν να παίξουν άμυνα, φοβόμασταν να τους ακουμπήσουμε. Ειλικρινά σας το λέω. Μάλιστα, ρώτησα τον Τζαμόν, ρώτησα τον Γιοτάμ, τον Μίλος και όλοι αυτό μου έλεγαν το ίδιο. Φοβόντουσαν να τους παίξουν άμυνα, δεν μπορούσαν να τους παίξουν άμυνα όντως φοβούμενοι για τα φάουλ. Εντάξει, είμαστε και εμείς παίκτες. Συμφωνώ και εγώ πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι πολύς μεγάλης κλάσης, αλλά εντάξει...", κατέληξε στις δηλώσεις του ο αγανακτησμένος γκαρντ του Ολυμπιακού.
πηγη:redplanet.gr

παο - Ολυμπιακός 78 - 66 σε ένα παιχνίδι 8Χ5

Ο διορισμένος πρέπει να πάρει τον τίτλο. Οι Χριστοδούλου, Φούφης και Ψαριανός ήταν... τρέλα με την πράσινη φανέλα και νίκησαν τον Ολυμπιακό με 78-66 στο ΟΑΚΑ. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι, αλλά ήταν μόλις πέντε. Ο Παναθηναϊκός είχε οκτώ. Σας σιχαθήκαμε...



Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα υπέροχο πρώτο ημίχρονο, παίζοντας παθιασμένα, με τσαμπουκά, όντας έξοχος σε άμυνα και επίθεση. Ήταν καθ' όλη την διάρκεια του πρώτου 20λεπτου μπροστά σκορ, αλλά ήταν φανερό πως οι διαιτητές "ακόνιζαν" τα... μαχαίρα τους εξ αρχής, καθώς χρέωσαν γρήγορα με μπόλικα φάουλ τους ερυθρόλευκους, έστελναν συνέχεια τους πράσινους στις βολές, με τους Πειραιώτες να παλεύουν τίμια και καθαρά μέσα στο παρκέ, προηγούμενοι με 37-42 λίγο πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. .
Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός σούταρε 20 βολές, ενώ συνολικά δοκίμασε 31 (!), σε αντίθεση με τους Πειραιώτες που είχαν μόλις 4 στο πρώτο μέρος και 7 (!) σε ολόκληρο ματς. Στο ΟΑΚΑ στήθηκε ένας άνευ προηγουμένου διαγωνισμός ελευθέρων βολών με πρωταγωνιστές τους πράσινους, καθώς οι "γκρι" έδιναν συνεχώς ευκαιρίες στο "τριφύλλι" ώστε να γεμίσει το... πράσινο σακούλι. Ρεσιτάλ "σφαγής" από τους  Χριστοδούλου, Φούφη και Ψαριανό, καθώς χρέωσαν και με δύο ανύπαρκτες τεχνικές ποινές τους Τεόντοσιτς και Σπανούλη.

Πραγματικά κρίμα για την τρομερή προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι προσπάθησαν να κάνουν πέρα τα οφθαλμοφανή λάθη των διαιτητών, κράτησαν μέχρι το 31' με το σκορ να είσαι στο 60-60, αλλά στη συνέχεια λύγισαν γιατί οι ρέφερι έβαζαν όλο και πιο... βαθιά το "μαχαίρι", με την "σφαγή" να ξεπερνάει ακόμη και την περσινή του 2010. Ό,τι και αν πούμε είναι λίγο! Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος αγωνιστικά, οι ερυθρόλευκοι ήταν σαφώς καλύτεροι, αλλά όποτε έπαιρναν προβάδισμα στο σκορ, οι "γκρι" φρόντιζαν πάντα να σιγοντάρουν το "τριφύλλι" ώστε να πλησιάσουν τους Πειραιώτες.

Τα διαιτητικά λάθη των ρέφερι, καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα, ήταν αμέτρητα. Φτάσαμε στο σημείο να νιώθουν οι παίκτες του Ολυμπιακού πως απαγορεύεται να παίζουν άμυνα σε εκείνους του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι έριχναν συνεχώς "ξύλο" με τους "γκρι" να αφήνουν το παιχνίδι να εξελίσσεται, αλλά όποτε έκαναν το ίδιο οι ερυθρόλευκοι ήταν συνεχώς με την σφυρίχτρα στο στόμα! Δηλαδή τι να κάνουν; Να τους αφήσουν να σκοράρουν μόνοι τους, να μην τους μαρκάρουν; Τι να πούμε; Ντροπή και αίσχος!

Στα αγωνιστικά ο Ολυμπιακός, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ήταν απολαυστικός σε επίθεση και άμυνα, όντας απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, παρουσιάζοντας ένα παθιασμένο, μοντέρνο και ομαδικό μπάσκετ, μοιράζοντας 14 ασίστ. Είναι φανερό, όμως, πως στην επανάληψη οι Πειραιώτες έχασαν τον ρυθμό τους από τα συνεχόμενα σφυρίγματα των διαιτητών, καθώς μέτρησαν μόλις 5, ολοκληρώνοντας το ματς με 19 τελικές πάσες. Η τελευταία φορά που προηγήθηκαν στο σκορ οι ερυθρόλευκοι ήταν στο 27' με τον Μαυροκεφαλίδη (52-53), αλλά, βλέπετε, η "σφαγή" στη συνέχεια, από την τριάδα των Φούφη, Ψαριανού και Χριστοδούλου,  εξελίχθηκε σε ταινία τρόμου! Για ποιο μπάσκετ να μιλάμε πλέον; Για ποιο Πρωτάθλημα;

Για την ιστορία η σειρά είναι στο 2-0 και το ραντεβού μεταξύ των δύο ομάδων ανανεώνεται για την Τετάρτη (1/6) στο ΣΕΦ (22:00). Το Πρωτάθλημα δεν χάθηκε και το κυριότερο είναι πως οι ερυθρόλευκοι πιστεύουν σε αυτό! Κορυφαίοι παίκτες για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο ψυχωμένος Σπανούλης (14π, 7ασ) που επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις, ο εξαιρετικός στην επίθεση Μαυροκεφαλίδης (14π), ο παθιασμένος Μπουρούσης (12π, 5ρ) και ο Γκόρντον (11π).
πηγη:redplanet.gr

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ολυμπιακός - παο 70-75 (vid καρε καρε το χειρουργείο)

Το πλεονέκτημα έδρας χάθηκε σε μία νύχτα. Ο Παναθηναϊκός με σύμμαχο τη διαιτησία, νίκησε τον Ολυμπιακό με 75-70 στο ΣΕΦ και οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς "γκρέμισαν" ό,τι έχτισαν σε ολόκληρη σεζόν και ο αγώνας της Κυριακής στο ΟΑΚΑ αποκτά χαρακτήρα do or die.



κόμη μια φορά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας που εξασφάλισε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πλέον οι ερυθρόλευκοι πάνε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για ένα ματς δίχως αύριο. Οι πράσινοι είχαν μια ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράσταση της διαιτησίας και οι "γκρίζοι λύκοι" ήταν η κολόνα που κράτησε όρθιο το "τριφύλλι" στο δυναμικό ξεκίνημα των ερυθρολεύκων, καθώς υπήρξαν φάσεις, όπως τα φάουλ σε Μπουρούση και Τεόντοσιτς, στα οποία "έκλεισαν" τα μάτια. Σίγουρα και οι παίκτες του Θρύλου δεν είναι άμοιροι ευθυνών και έδειξαν ξανά πως τους βαραίνει απίστευτα η ιδέα και μόνο ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς καλούνται τώρα να κερδίσουν τον ΠΑΟ εκτός έδρας προκειμένου να ρεφάρουν την ήττα τους στο πρώτο ματς.
Ο Ολυμπιακός τα πήγε εξαιρετικά στην πρώτη περίοδο, αλλά στη συνέχεια αγχώθηκε, ήταν άστοχος (17/45 δ), έχασε αρκετά εύκολα καλάθια, έκανε λάθη και ηττήθηκε στην μάχη των ριμπάουντ (33-38). Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ο Μπουρούσης (14π, 7ρ), τράβηξε την ομάδα στην αρχή ο Τεόντοσιτς (14π, 4λ), βοήθησε ο Γκόρντον (7π, 5ασ, 3ρ), αλλά όχι και οι υπόλοιποι. Δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τα "πικ-εν-ρολ" του ΠΑΟ, καθώς ξεχώρισαν οι Διαμαντίδης (21π, 9ασ, 5ρ) και Μπατίστ (13π, 6ρ), ενώ έκανε την "ζημιά" ο Μάριτς (14π, 6ρ).







πηγη: redplanet.gr & rednews.gr

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

kypellooooooooo!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 68-74

Στο Ελληνικό, νίκησε το μπάσκετ και η καλύτερη ομάδα! Ο Ολυμπιακός μοίρασε... αστεράκια στον Παναθηναϊκό, κέρδισε ΚΑΘΑΡΑ και ΔΙΚΑΙΑ με σκορ 74-68 και κατέκτησε το 9ο Κύπελλο (και δεύτερο συνεχόμενο) της ιστορίας του. MVP ο Τεόντοσιτς, εξαιρετικοί και οι Μπουρούσης, Μαυροκεφαλίδης. Δεν έπαιξε λεπτό ο Σπανούλης. Συγκλονιστικός ο κόσμος της πειραϊκής ομάδας.
Ο Ολυμπιακός διατήρησε τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 74-68 στο κλειστό του Ελληνικού, δείχνοντας στους πράσινους τι εστί ερυθρόλευκο ...βερίκοκο! Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι να διατηρήσουν τα κεκτημένα και τα κατάφεραν με τον πλέον εμφατικό τρόπο! Δεν μάσησαν από τα ...αστεράκια του ΠΑΟ, δεν χαμπάρισαν από τα φαλτσοσφυρίγματα των "γκρίζων" (πάλι αίσχη έγιναν αλλά τέλος πάντων...), δεν πτοήθηκαν από τις σοβαρές απώλειες των Σπανούλη - Νεστέροβιτς και κατάλαβαν και οι ίδιοι πως αν έχεις καρδιά μπορείς να τα βάλεις με τους πάντες.
Καταπληκτικό κοουτσάρισμα από τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος νίκησε στην μάχη των πάγκων τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ με τα "τρικ" που δοκίμασε ο "Ντούντα" κατάφερε να περιορίσει οργανωτικά τον Διαμαντίδη (2 ασίστ). Συγκλονιστική εμφάνιση από τον -ψυχωμένο- MVP του τελικού, Μίλος Τεόντοσιτς, καθώς ο Σέρβος γκαρντ ήταν εξαιρετικός τόσο στην δημιουργία (7 ασίστ), όσο και στο σκοράρισμα (18π), "σκοτώνοντας" τον Παναθηναϊκό με τα εντυπωσιακά του σουτ.

Τρομερό ματς από τον κυρίαρχο στους αιθέρες (16ρ, 13π) Γιάννη Μπουρούση, τράβηξε την ομάδα στην επίθεση (16π, 12ρ) ο πεισμωμένος Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, σπουδαίο πρώτο ημίχρονο από τον Γιοτάμ Χαλπερίν (9π, 3ασ), βοήθησε στο ερυθρόλευκο ξέσπασμα της τρίτης περιόδου ο Κώστας Παπανικολάου (8π, 2/4τρ), ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Βασίλη Σπανούλη κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός ήταν αποτελεσματικός στα δίποντα (21/33), σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που ήταν αρκετά άστοχος (17/41), ενώ οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν και στα ριμπάουντ (47-40). Οι Πειραιώτες έλεγχαν το παιχνίδι από το ξεκίνημα του, είχαν συνεχώς ένα ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ έναντι των πρασίνων, ενώ όποτε το "τριφύλλι" κατάφερνε να πάρει τα ηνία του αγώνα, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος έβρισκαν πάντα τρόπο ώστε να απαντήσουν, παίρνοντας στο τέλος μία δίκαιη και καθαρή νίκη, για τρίτη σερί φορά στην τρέχουσα σεζόν.

Με μπροστάρηδες τους Μπουρούση και Τεόντοσιτς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Γκόρντον, Τεόντοσιτς, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση, ενώ ο Παναθηναϊκός με τους Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάτο, Φώτση και Βουγιούκα. Οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ με τον Καλάθη, τον οποίο μάρκαρε στην φάση ο Μαυροκεφαλίδης, αλλά ο Μπουρούσης στη συνέχεια ήταν κεφάτος, καθώς με εφτά σερί δικούς του πόντους έδωσε το προβάδισμα (4-7) στους Πειραιώτες, με τους οπαδούς των ερυθρολεύκων να έχουν δημιουργήσει μία "καυτή" ατμόσφαιρα στο "Ελληνικό". Το παιχνίδι είχε εξ αρχής γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να επιλέγουν να τρέξουν στο γήπεδο. Ο Διαμαντίδης στο 4’ μείωσε για το "τριφύλλι" σε 6-7 με βολές, αλλά μετά ακολούθησε ένα σερί 7-0 (6-14) για τον Ολυμπιακό, ύστερα από τρίποντο του Παπανικολάου, με το μάτι του Μίλος να… γυαλίζει, καθώς ήταν εκπληκτικός τόσο στην οργάνωση (είχε ήδη 3 ασίστ), όσο και στο σκοράρισμα, με τα αρχοντικά του μπασίματα.

Η απάντηση του Ομπράντοβιτς ήταν να ρίξει στο παιχνίδι τους Νίκολας , Τσαρτσαρή και Μπατίστ, με τους τυπικά γηπεδούχους να κάνουν ένα σερί 5-0 και να ρίχνουν την διαφορά στο +4 (11-15). Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια έκανε αρκετά φάουλ στους παίκτες του Ολυμπιακού, οι ερυθρόλευκοι πήγαν στις βολές, αλλά δεν τις αξιοποίησαν στο απόλυτο, είτε με τον Κέσελ, είτε με τον Μαυροκεφαλίδη, με αποτέλεσμα οι πράσινοι να μειώσουν στον πόντο (15-16), με τον Μπατίστ να βρίσκει εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι. Ύστερα από αρκετή ώρα, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν λύση στην επίθεση με τζαμπ-σουτ από τον Χαλπερίν (15-18) στο 9’, με τον Παπαλουκά να έχει περάσει στην θέση του Τεόντοσιτς και τον Έρτσεγκ να απαντά με σουτ από μέση απόσταση, φέρνοντας την ομάδα του στο +5 (15-20). Το σερί της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς έφτασε στο 6-0, λίγο πριν την λήξη της πρώτης περιόδου, ύστερα από παλικαρίσια ατομική προσπάθεια του Γιοτάμ που άρπαξε πρώτα το ριμπάουντ, ύστερα από το άστοχο τρίποντο του Τεόντοσιτς και στη συνέχεια με ένα "μπάζερ-μπίτερ" λέι-απ, έγραψε το 17-22.

Ο εκπληκτικός Χαλπερίν και το ερυθρόλευκο "μπλακ-άουτ"

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έφερε την διαφορά στο +7 ύστερα από υπέροχη ασίστ του Χαλπερίν στον Μαυροκεφαλίδη, ο Τέπιτς απάντησε, αλλά ο Κέσελ τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με τρίποντο από την κορυφή, φέρνοντας την διαφορά στο +8 (19-27). Οι πράσινοι έκαναν ένα μικρό σερί 4-0 με τους Τέπιτς και Καϊμακόγλου, αλλά ο Χαλπερίν σε ρόλο πλέι-μέικερ ήταν υπέροχος, καθώς με δύο -ακόμη- σερί έξοχες ασιστ του στον Μαυροκεφαλίδη, οι Πειραιώτες έφτασαν ξανά στο +8 (23-31) στο 14’. Στην άμυνα ο Ισραηλινός προσπάθησε να ταλαιπωρήσει τον Διαμαντίδη, ενώ ο Λουκάς είχε αναλάβει τον Μπατίστ, με τα μαρκαρίσματα να εναλλάσσονται μεταξύ ψηλού και κοντού, αλλά ο Αμερικανός φόργουορντ-σέντερ των πρασίνων λειτούργησε έξυπνα στο "πικ-εν-ρολ" με τον Διαμαντίδη, φτάνοντας στο κάρφωμα. Ο ψυχωμένος Μίλος, όμως, απάντησε στη συνέχεια με τζαμπ σουτ από μέση απόσταση (25-33), με τους Πειραιώτες να δείχνουν πως ελέγχουν το παιχνίδι.

Μετά το 16’, όμως, ο Ολυμπιακός "κόλλησε" στην επίθεση, έκανε λάθη και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει στον πόντο (32-33), καθώς οι πράσινοι έκαναν ένα σερί 7-0, με τον Πρίντεζη να μην μπορεί να βοηθήσει. Ο εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο Χαλπερίν, με ένα ακόμη τζαμπ-σουτ έγραψε το 32-35, αλλά ο Σάτο με τρίποντο έφερε το σκορ στα ίσα (35-35), ενώ ο Καϊμακόγλου έδωσε μετά από πολύ ώρα το προβάδισμα στο "τριφύλλι" (37-35), με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να τρέχουν ένα επί μέρους σκορ 12-2 και τον Ίβκοβιτς να παίρνει τάιμ-άουτ ώστε να "ξυπνήσει" τους παίκτες του από αυτό το αναπάντεχο "μπλακ-άουτ".

Οι φωνές του "Ντούντα", εν μέρει, έπιασαν τόπο, καθώς οι ερυθρόλευκοι συγκεντρώθηκαν στην άμυνα, ενώ στην επίθεση με τζαμπ-σουτ του Γκόρντον ισοφάρισαν σε 37-37, 10’’ πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Σε αυτό το διάστημα, όμως, οι Πειραιώτες δεν είχαν σωστή αντίδραση, καθώς ο Διαμαντίδης έκανε ένα εύκολο coast-coast, ευστόχησε στο μπάσιμο που δοκίμασε δίνοντας κεφάλι στο σκορ (39-37) στην ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Βασίλης Σπανούλης.


 
Το "ξέσπασμα" του Ολυμπιακού με Μίλος και Παπανικολάου

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Τεόντοσιτς, Γκόρντον, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση, ενώ ο Παναθηναϊκός με τους Διαμαντίδη, Νίκολας, Σάτο, Φώτση και Μάριτς. Ο αρχηγός των πρασίνων ευστόχησε σε τρίποντο, φέρνοντας για πρώτη φορά στο παιχνίδι την διαφορά στο +5 (42-37) για τους τυπικά γηπεδούχους. Στη συνέχεια, όμως, οι ερυθρόλευκοι, βγάζοντας πρώτα κάποιες καλές άμυνες και παίρνοντας τα ριμπάουντ, απάντησαν με δύο σερί τρίποντα, πρώτα με τον Παπανικολάου και ακολούθως με τον Μίλος, ενώ οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα στον αιφνιδιασμό που ακολούθησε, με τους Πειραιώτες να χτίζουν ένα σερί 8-0 στο 23’ και την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να ανακτά το προβάδισμα στο σκορ (42-45).

Οι ερυθρόλευκοι ήταν φανερό πως είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους, με τον Μπουρούση στην κορυφή της ρακέτας να κλέβει την μπάλα και να την καρφώνει σε "φαστ-μπρέικ", ενώ στη συνέχεια ο Μαυροκεφαλίδης με τις γνωστές του "πλαστικές" κινήσεις έγραψε το 42-49, με τους Πειραιώτες να μετρούν επί μέρους σκορ 3-12 στα 4’ πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο πραγματοποιήθηκε μία μικρή διακοπή, λόγω ότι δημιουργήθηκε η εντύπωση πως στράβωσε η ρακέτα από το κάρφωμα του Καρδιτσιώτη σέντερ, αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά, με τον Διαμαντίδη να απαντά ξανά με τρίποντο (45-49) στο 25’.

Ο Τεόντοσιτς με σουτ διατήρησε το +6 (45-51) για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 5-0 με τρίποντο του Φώτση μειώνοντας στον πόντο (50-51) στο 28’, αλλά ο Λουκάς με ατομική προσπάθεια έδωσε "ανάσα" (50-53) στην ομάδα του. Ένα λεπτό πριν την λήξη της περιόδου, οι τυπικά φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν έξυπνα την μπάλα στην περιφέρεια, ο Χαλπερίν βρέθηκε ξεμαρκάριστος, με τον Ισραηλινό να ευστοχεί στο τρίποντο, φέρνοντας την ομάδα του στο +6 (50-56). Το ματς στα τελευταία λεπτά είχε αποκτήσει φρενήρη ρυθμό, με τον Περπέρογλου να απαντά με τον ίδιο τρόπο (53-56), αλλά ο Μίλος είχε σταθερό χέρι, καθώς με ένα ακόμη τζαμπ σουτ, διατήρησε σε απόσταση τους ερυθρόλευκους (53-58) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Απέδειξε την ανωτερότητα του στο τέλος ο Ολυμπιακός

Στο καθοριστικό τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, οι πράσινοι μπήκαν δυνατά και με ένα επί μέρους σκορ 4-1 μείωσαν στο καλάθι (57-59). Ο Διαμαντίδης, μάλιστα, έδωσε και το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με τρίποντο (60-59), με τους ερυθρόλευκους σε εκείνο το διάστημα να κάνουν λάθη, να χάνουν τα ριμπάουντ, με τους πράσινους να τα εκμεταλλεύονται, καθώς με νέο σουτ από την περιφέρεια, αυτή την φορά από τον Σάτο στο 34’, προηγήθηκαν με +3 (62-59), με τον Γλυνιαδάκη να μειώνει στη συνέχεια στον πόντο (62-61),με το ματς να είναι πραγματικό ντέρμπι. Ο Τεόντοσιτς με βολές έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (62-63), με το ματς στο τελευταίο πεντάλεπτο να είναι πραγματικό ντέρμπι και την αγωνία να βρίσκετε στο κατακόρυφο.

Ο Διαμαντίδης βρήκε ξανά στον… αέρα τον Μπατίστ που κάρφωσε, δίνοντας για τελευταία φορά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (64-63), καθώς ο Τεόντοσιτς απάντησε με ένα εντυπωσιακό τρίποντο, αλά Μίλος, με ένα τρελό -εκτός ισορροπίας- σουτ, το οποίο κατέληξε στο καλάθι αφού χτύπησε πρώτα στο ταμπλό, με τον κόσμο των ερυθρολεύκων να ξεσηκώνεται στο πέταλο τους, καθώς οι Πειραιώτες πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ (64-66). Στο 39’ ο Σέρβος γκαρντ έδωσε μία υπέροχη ασίστ στον Μπουρούση, ο οποίος με λέι-απ έφερε τους Πειραιώτες στο +3 (65-68), καθώς έμεναν 78’’ πριν το τέλος. Ο Σάτο στη συνέχεια αστόχησε σε τρίποντο, ενώ ακολούθως ο Καρδιτσιώτης σέντερ με βολές ανέβασε την διαφορά στο +5 (65-70), με την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να βρίσκετε "αγκαλιά" με την Κούπα.

Πλησιάζοντας στο τέλος του αγώνα, ο Νίκολας αστόχησε ξανά από την περιφέρεια, ο Μαυροκεφαλίδης έβαλε και τις δύο βολές, με τους Πειραιώτες να βρίσκονται στο +7 (65-72) 27’’ πριν το τέλος, όμως, ο Φώτσης με τρίποντο έριξε την διαφορά στο +4 (68-72) 23’’ πριν την λήξη. Ο Ομπράντοβιτς επέλεξε να στείλει στις βολές και τον Τεόντοσιτς, αλλά ο Μίλος ήταν εύστοχος (68-74), ο Διαμαντίδης αστόχησε από τα 6.75μ και το ματς τελείωσε, με τον Ολυμπιακό να κατακτά πανηγυρικά για δεύτερη σερί χρονιά το Κύπελλο Ελλάδος.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 39-37, 53-58, 68-74.

Aνά δεκάλεπτο: 17-22, 22-15, 14-21, 15-16

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Κορομηλάς, Αναστόπουλος.

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Καϊμακόγλου 6, Τέπιτς 2, Μάριτς, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 17, Φώτσης 8 (2), Σάτο 7 (1), Νίκολας, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17 (3), Βουγιούκας, Καλάθης 2

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς 18 (2), Γκόρντον 2, Πρίντεζης, Μπουρούσης 13, Κέσελ 4 (1), Ερτσεγκ 2, Μαυροκεφαλίδης 16, Χαλπερίν 9 (1), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 8 (2).

Αναλυτικά τα στατιστικά της ομάδας του Παναθηναϊκού:



Αναλυτικά τα στατιστικά της ομάδας του Ολυμπιακού:

 


Δείτε το βίντεο με την απονομή του Κύπελλου στο Θρύλο:




 

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Μένει ο Mirallas!!! [Vid]

Ο Κέβιν Μιραλάς, μέσα σε πέντε λεπτά, τα βρήκε σε όλα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ο παικταράς συνεχίζει στον Θρύλο. Στα 8.000.000 ευρώ ευρώ η ρήτρα και το συμβόλαιο έως το 2014. "Προχωράμε μαζί για τον καλό του Ολυμπιακού", του τόνισε ο πρόεδρος, "έχω την ίδια φιλοσοφία", απάντησε ικανοποιημένος ο Βέλγος στράικερ.



Το μεσημέρι (14:30) της Δευτέρας (9/5) ο Κέβιν Μιραλάς πέρασε από τα γραφεία της εφοπλιστικής εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, στον Πειραιά, με σκοπό ώστε οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε όλα, όσον αφορά στην αναπροσαρμογή συμβολαίου της συνεργασίας τους.
Ο Βέλγος στράικερ πήγε στο ραντεβού όντας αποφασισμένος να τα βρει σε όλα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, πήρε πάνω του την υπόθεση, αφήνοντας εκτός τον ατζέντη του, έκανε αρκετές υποχωρήσεις και μέσα σε λίγη ώρα, σε πέντε λεπτά όπως επεσήμαναν από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο,  συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δίνοντας τα χέρια μαζί του για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου της συνεργασίας τους, το οποίο ήρθε στα... μέτρα που επεδίωκε η διοίκηση.

Έχει τον τρόπο του ο πρόεδρος

Ακόμη ένα έξυπνο "deal" από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, το οποίο χρεώνεται αποκλειστικά σε εκείνον. Ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση, την έβγαλε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία, έδειξε χαρακτήρα, πυγμή, προσωπικότητα και στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή, την υπογραφή του παίκτη . Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατάφερε με τον τρόπο του πρώτα να... εκτοπίσει τον παράλογο ατζέντη του ποδοσφαιριστή και δεύτερον να φέρει τον Κέβιν Μιραλάς σε θέση ώστε να επιδιώξει να έχει ραντεβού μαζί του, όπως και έγινε, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν όχι μόνο μέσα σε πέντε λεπτά, αλλά και στα λεφτά που είχε καθορίσει εξ αρχής η διοίκηση.

Μαρινάκης: "Προχωράμε μαζί, για το κοινό καλό του Ολυμπιακού"

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σχολίασε στον 23χρονο (5/10/1987) επιθετικό:"Στον Ολυμπιακό είμαστε όλοι μια οικογένεια και θέλουν να έχουμε ομοψυχία, σύμπνοια όλοι! Παίκτες, προπονητές, μέχρι και τον τελευταίο εργάτη, είναι όλοι ίδιοι. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να τα διαταράξει όλα αυτά (εννοώντας τον Ενροτό). Δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια, MVP και πρώτοι σκόρερ. Όλοι βοηθούν για το κοινό καλό του Ολυμπιακού. Προχωράμε μαζί", τόνισε ο πρόεδρος των Πρωταθλητών Ελλάδος στον ποδοσφαιριστή.

Μιραλάς: "Πρόεδρε, έχω την ίδια φιλοσοφία"

Από την πλευρά του, ο Κέβιν Μιραλάς, συμφώνησε απόλυτα απαντώντας στον Βαγγέλη Μαρινάκη: "Την ίδια φιλοσοφία έχω και εγώ πρόεδρε. Περνάω υπέροχα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό". Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες, όντας απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους.

Ρήτρα στα 8 εκ. ευρώ και συμβόλαιο έως το 2014

Σ' ότι αφορά στις λεπτομέρειες του συμβολαίου, αυτό θα έχει διάρκεια μέχρι το 2014 (και όχι έως το 2015 όπως είχε προταθεί στον παίκτη), ενώ η ρήτρα αποδέσμευσης θα είναι στα 8.000.000 ευρώ, για όποιον σύλλογο ενδιαφερθεί να τον αγοράσει. Ο Βέλγος στράικερ, θα πάρει τα λεφτά που προέβλεπε η αρχική συμφωνία, δηλαδή, 1 εκ. ευρώ τον πρώτο χρόνο, 1.1 την δεύτερη σεζόν και 1.2 εκ. ευρώ στο τρίτο έτος, όπως τονίζουν από την διοίκηση των Πρωταθλητών Ελλάδος, αλλά, δεν αποκλείεται με κάποια... δωράκια, το ετήσιο το κασέ του ποδοσφαιριστή να φτάσει το 1.500.000 ευρώ, γιατί συμφώνησε, μόλις, σε πέντε λεπτά, όπως σχολιάζουν στον Ολυμπιακό, γεγονός το οποίο εκτίμησε ιδιαίτερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το νέο συμβόλαιο θα ενεργοποιηθεί από 1η Ιουλίου

Το νέο αναπροσαρμοσμένο τριετές (έως το 2014) συμβόλαιο του Κέβιν Μιραλάς με τον Ολυμπιακό, το οποίο συμφωνήθηκε, θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου, καθώς, τυπικά, έως την 30η Ιουνίου θα ολοκληρωθεί ο δανεισμός του παίκτη από την Σεντ Ετιέν. Υπενθυμίζεται, πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε, ήδη, αποκτήσει το 100% των δικαιωμάτων του φετινού πρώτου σκόρερ των ερυθρολεύκων στην Superleague3  με 14 γκολ, καθώς τον περασμένο χειμώνα ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του από την γαλλική ομάδα, ξοδεύοντας το ποσό των 2.500.000 ευρώ.

Ο... κακός μπελάς με την περιβόητη ρήτρα των 4.2 εκ. ευρώ

Απλά, ο... κακός μπελάς στην υπόθεση, ήταν η αρχική -περιβόητη- ρήτρα αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή, η οποία έφτανε στα 4.200.000 ευρώ και η πειραϊκή ΠΑΕ επεδίωκε, εδώ και μήνες, να την ανεβάσει στα 10.000.000 ευρώ, ώστε να τον "δέσει" στο μεγάλο λιμάνι, "κόβοντας" το ενδιαφέρον υποψήφιων μνηστήρων. Αυτή ήταν και η μόνιμη διαφωνία ανάμεσα στην διοίκηση και τον ατζέντη του παίκτη, Κριστόφ Ενροτό, καθώς ο μάνατζερ επιδίωκε να αποκομίσει μπόλικα λεφτά από την υπόθεση κάνοντας τα δικά το παιχνίδια, ενώ παρουσιάστηκε και προκλητικός, σχολιάζοντας πως αν το θελήσει, οποιαδήποτε στιγμή, έχει την δυνατότητα να φτάσει μέχρι και στην FIFA (!) για να επιδιώξει την ελευθερία του πελάτη του, μη αναγνωρίζοντας το αρχικό συμφωνητικό.

Ο Μιραλάς παρουσιάστηκε λογικός

Τελικά, όμως, στη συνέχεια, ο Κέβιν Μιραλάς, παρουσιάστηκε λογικός στο ραντεβού που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, λειτούργησε με περισσότερο συναίσθημα στο θέμα του συμβολαίου του, επιδίωξε να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της πειραϊκής ΠΑΕ ώστε να του εκφράσει την επιθυμία πως θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό, όπως και συνέβη, με τις δύο πλευρές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να συμφωνούν σε όλα.

Πλέον, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο ποδοσφαιριστής να μείνει ελεύθερος διεκδικώντας την αποδέσμευση του, όπως εκβίαζε ο μάνατζερ του, όποια ομάδα θελήσει να τον αποκτήσει θα πρέπει να δώσει στους Πειραιώτες το ποσό της ρήτρας που φτάνει τα 8.000.000 ευρώ ενώ το συμβόλαιο του Βέλγου στράικερ με τους ερυθρόλευκους θα έχει ισχύ για ακόμη τρεις αγωνιστικές σεζόν έως και το 2014. Τέλος καλό και όλα καλά και για τις δύο πλευρές.

Δείτε στο βίντεο τα 14 γκολ του Κέβιν Μιραλάς με τον Ολυμπιακό στην Superleague:





πηγη: redplanet.gr