Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ANTE ΓΕΙΑ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!! [VIDEOS]


Στο +10 ο Θρύλος μετά το 2-1 επί του ΠΑΟ. Μιραλάς (20') και Τζιμπούρ (90'+) τα γκολ στον θρίαμβο του Ολυμπιακού που παίρνει τον τίτλο..
Ήταν ένα ντέρμπι για γερά νεύρα, αλλά κέρδισε η καλύτερη ομάδα και αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Όπως είναι η καλύτερη ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος, έστω κι αν δεν είχε κερδίσει κάποιο μεγάλο αγώνα. Όλα αυτά έως το βράδυ του Σαββάτου, όπου ο Θρύλος επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟ, ξέφυγε με δέκα πόντους και πλέον έχει όλα τα φόντα να τελειώσει το πρωτάθλημα από τώρα.
Στο πρώτο μέρος η ομάδα ήταν πολύ καλή, στο δεύτερο δεν ξεκίνησε τόσο ωραία, αλλά με καταπληκτικό φίνις, πήρε τους τρεις πόντους και πλέον ακόμα ένα πρωτάθλημα καταλήγει στον Πειραιά.
Θρύλος, όνομα και πράγμα
Πάρα πολύ δυνατά ξεκίνησε τον αγώνα η ομάδα του Ολυμπιακού, όπως, άλλωστε, κάνουν οι μεγάλες σε ντέρμπι. Ο Βαλβέρδε ξεκίνησε με τους Πάρντο, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Τοροσίδη, Μπράβο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Φουστέρ, Μιραλάς και Τζιμπούρ, με τον Βέλγο να είναι στα αριστερά και τον Ριέρα στα δεξιά.
Τους άλλαξε δηλαδή θέσεις στις πτέρυγες και προωθημένος ήταν ο Τζιμπούρ. Ό,τι και να γινόταν, πάντως, ο Ολυμπιακός δεν πιανόταν. Οι παίκτες μας έμπαιναν ως ΓΑΥΡΟΙ στις φάσεις και δεν μασούσαν σε τίποτα. Η δύναμη και το πάθος ξεχείλιζε από τα μάτια τους και τις κινήσεις τους στον αγωνιστικό χώρο και αυτό είχε ως συνέπεια, να μην μπορεί ο αντίπαλος να κάνει απολύτως τίποτα.
Ο Ολυμπιακός απειλούσε κυρίως με τον Ιμπαγάσα στον αγώνα και αυτός ήταν ο οποίος έκανε τις περισσότερες τελικές πάσες, αφού εκτός των άλλων, είχε και την ευχέρεια να εκτελεί τα στημένα. Σε ένα από αυτά, μετά από κόρνερ στο 7', ο Μέλμπεργκ πετάχτηκε, κάνοντας την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Από εκεί και πέρα, στο 15', έγινε η πρώτη πραγματικά καλή φάση για την ομάδα μας, όταν ο Τζιμπούρ δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός όσο θα ήθελε, αφού κόπηκε, με τον Μιραλάς να παίρνει αργότερα την μπάλα και να σουτάρει, δίχως, πάντως, η προσπάθειά του να έχει την ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό.
Όσο περνούσε λοιπόν η ώρα, ο Θρύλος έδειχνε τη μεγάλη του δύναμη και όλα αποτυπώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στο 20ό λεπτό. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ που κέρδισε ο Θρύλος, δίπλα στο τείχος και ο Μιραλάς που βρισκόταν από πίσω, σούταρε διαγώνια με το δεξί και... το Καραϊσκάκη κόντεψε να γκρεμιστεί.
Έγινε με τρομερό τρόπο το 1-0 μετά από δουλεμένη φάση στην προπόνηση και οι άλλοι απλά τα... έχασαν. Δεν βρήκαν κανέναν τρόπο αντίδρασης, ο Θρύλος τους έπιασε στον ύπνο και μόνο στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους υπήρξε μια κάποια αντίδραση από τους πράσινους, αλλά δίχως τίποτα ιδιαίτερο.
Ένα σουτ του Καραγκούνη και δυο φάσεις του Κατσουράνη ήταν όλες κι όλες, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει προηγούμενος στο ημίχρονο με 1-0...
"Χτύπησε" στο τέλος
Στο δεύτερο μέρος, οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να μπουν τόσο καλά όσο στο πρώτο και αυτό ήταν αρκετό προκειμένου να δώσουν δικαιώματα στον ΠΑΟ να ελπίζει. Δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο ο αντίπαλος και μάλλον ισοφαρίστηκε μόνη της η ομάδα, παρά ο ΠΑΟ προσπάθησε να ισοφαρίσει.
Ως εκ τούτου, στο 57ο λεπτό, ο Λέτο που εκτέλεσε φάουλ, χρίστηκε και σκόρερ, μάλιστα, αφού την μπάλα δεν την ακούμπησε κανείς, ούτε και ο Πάρντο που αιφνιδιάστηκε και απλά έπεσε. Στο 58' λοιπόν, από το πουθενά έγινε το 1-1 και από εκεί κι έπειτα, το ματς έγινε γκραν γκινιόλ. Ο Ολυμπιακός βέβαια πήρε μπρος, ο ΠΑΟ έχασε μια καλή ευκαιρία σε κεφαλιά του Σισέ στο 72', αλλά η ιστορία έγραψε το τελικό 2-1 στις καθυστερήσεις.
Σε εκείνο το σημείο και συγκεκριμένα δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση 90 λεπτών, ο Ζαϊρί σέντραρε από τα αριστερά, ο Ντουντού έπιασε την κεφαλιά και την έδωσε στον Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός τη στόπαρε, σούταρε από κοντά και κάπως έτσι έγινε το 2-1 για την ομάδα του Ολυμπιακού, που αύξησε τη διαφορά της στο +10 από τον ΠΑΟ, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος.
Το πρωτάθλημα αυτό δεν χάνεται με τίποτα, οι ερυθρόλευκοι είναι καλύτεροι και το απέδειξαν για μια ακόμα φορά, κερδίζοντας τον ΠΑΟ με 2-1 και πλέον τον Απρίλη θα είναι ωραία με την κούπα για παρέα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός: Πάρντο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μπράβο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα (89' Πάντελιτς), Φουστέρ (61' Ντουντού), Μιραλάς (78' Ζαϊρί), Τζιμπούρ
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (79' Σιμάο), Λέτο, Νίνης (66' Γκοβού), Σισέ
Δείτε βίντεο από την είσοδο των ομάδων
ΠΗΓΗ:GAVROS






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου