Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

MΠΡΕΝΤΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - 1 (VIDEO)



Για 70 λεπτά όλα πήγαιναν καλά. Γκολ του Μιραλάς, αρκετές χαμένες ευκαιρίες, υπεροχή στο παιχνίδι του απέναντι στην Μπρέντα, ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και γενικά ο Ολυμπιακός άφηνε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Όμως μέχρι το 70’. Τότε μπήκε στο ματς ο Σχαλ για την Μπρέντα ο οποίος έφερε τα πάνω κάτω. Φρέσκος-φρέσκος πήρε στο πρώτο σπριντ τους κουρασμένους Μαρκάνο και Παπάζογλου και ισοφάρισε στο 73’ και στο 81’ βρέθηκε μόνος του και δεν χαρίστηκε στον Δασκαλάκη. Η Μπρέντα νίκησε με 2-1 και ο Ολυμπιακός έμεινε με τις εντυπώσεις του πρώτου ημιχρόνου στο προτελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. 

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε για το ξεκίνημα του φιλικού με την Μπρέντα τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα κεντρικό δίδυμο Μαρκάκο και Παπάζογλου, αριστερά ο Βαλεριάνος και δεξιά ο Μανιάτης. Στο κέντρο Μοδέστο, Ιμπαγάσα και Φουστέρ, αριστερά ο Φετφατζίδης και δεξιά ο Γκρίμπιτς. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μιραλάς. 

Στο 14’ χάθηκε κορυφαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ανοίξει το σκορ. Ο Ιμπαγάσα πίεσε στην μεσαία γραμμή και έκλεψε την μπάλα, προχώρησε και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Φουστέρ που έφευγε στην κόντρα, αυτός άφησε πανέμορφα στον Γκρίμπιτς που ερχόταν από τα δεξιά, αλλά το σουτ του Σέρβου, ο οποίος ήταν ακάλυπτος, δεν ήταν καλό και έφυγε άουτ. 
Στο 19’ ο Κέβιν Μιραλάς ξεκινώντας από το κέντρο και αφού ξέφυγε από δύο αντιπάλους του, έφτασε έξω από την περιοχή και σούταρε, όμως ο Ρούβελαρ μπλόκαρε. Στην συνέχεια και με τους ερυθρόλευκους να πιέζουν, ο Ιμπαγάσα έκανε προβολή-σουτ μέσα από την περιοχή, όμως αυτή την φορά ο τερματοφύλακας της Μπρέντα έδιωξε με τα πόδια, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. 
Στο 26’ σουτ του Γκούντελιν μπλόκαρε ο Δασκαλάκης. 
Στο 30’ σουτ του Φουστέρ έδιωξε ο Ρούβελαρ. 
Στο 31’ ασίστ του Φετφατζίδη στον Μιραλάς, σουτ του Βέλγου στο τετ α τετ, δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ της Μπρέντα ο οποίος έδιωξε και πάλι. 
Στο 33’ γύρισμα του Γκρίμπιτς στον Φουστέρ, αυτός με την μία το σουτ, έδιωξε αμυντικός σχεδόν πάνω στην γραμμή και με τον Ρούβελαρ εκτός θέσης. 

Στο 40’ Φετφατζίδης και Μιραλάς έδειξαν την κλάση τους. Ο Φέτφα με μία εκπληκτική ασίστ-λόμπα στον Βέλγο, ο οποίος στο τετ α τετ δεν χαρίστηκε και με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Θρύλο. 1-0 απέναντι στην Μπρέντα. Πρώτο σουτ για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μανιάτη στο 57’, έφυγε άουτ. 
Στο 64’ ο Σχίλντερ βγήκε στο τετ α τετ όμως ο Δασκαλάκης έδιωξε. 
Στο 72΄κεφαλιά του Μοντεγκίν, άουτ. 

Στο 73’ λάθος της άμυνας και ο Σχαλ πετάχτηκε ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς, Μαρκάνο και Παπάζογλου, αφού μόλις είχε μπει στο ματς, τους έφυγε στο σπριντ και νίκησε τον Δασκαλάκη ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Στο 78΄ σουτ του Φουστέρ έφυγε άουτ. 

Η αμυντική ολιγωρία συνεχίστηκε. Στο 81’ μετά από γέμισμα ο Σχαλ βρέθηκε ανενόχλητος και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει για δεύτερη φορά τον Δασκαλάκη, για το 2-1. Στο 89’ ο Μανιάτης λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όμως η κόντρα δεν του έκανε το χατίρι. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δασκαλάκης, Μαρκάνο, Παπάζογλου (74’ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Βαλεριάνος, Μανιάτης, Μοδέστο, Ιμπαγάσα (65’ Σουμπίνιο), Φουστέρ, Φετφατζίδης, Γκρίμπιτς (74’ Καταϊ), Μιραλάς (74’ Πάντελιτς). 
ΜΠΡΕΝΤΑ: Ρούβελαρ, Κόεντερς, Μπονεβάτσια, Λούικς, Σίλντερ, Λούρλινγκ, Ζοζεφζούν, Αμόα, Γκόρτερ, Γκούντελι, Μπούις. 
 


Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Βέρντερ Βρέμης - Ολυμπιακός 1-1

Σαφώς καλύτερη εικόνα παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο τρίτο του φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης, με την οποία ήρθε ισόπαλος 1-1. Οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν την πιο έτοιμη γερμανική ομάδα στο 91' με τον Μοδέστο, στην τελευταία φάση του αγώνα! "Τσάμπα" γκολ δέχθηκαν οι ερυθρόλευκοι, από ισάριθμα λάθη των Μαρκάνο (γλίστρησε) και Κοστάνσο (ασταθής απόκρουση).


Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με σκορ 1-1 απέναντι στην Βέρντερ, με τους ερυθρόλευκους να παρουσιάζονται φανερά βελτιωμένοι απέναντι στην Βρέμη σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό κόντρα στην Ζούλτε Βάρεγκεμ (1-1). Οι Πειραιώτες κατά διαστήματα έδειξαν καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους απέναντι στην σαφώς πιο έτοιμη γερμανική ομάδα, η οποία είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ πραγματοποίησε και τις περισσότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι.
Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με γκολ του Ρόσενμπεργκ (58') ύστερα από λάθος του Μαρκάνο (γλίστρησε) και ασταθή απόκρουση του Κοστάνσο, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μοδέστο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εμπιστεύθηκε την βασική του ενδεκάδα έως και το 60', χρησιμοποιώντας στο αρχικό του σχήμα μόλις έναν Έλληνα (Μανιάτη), ενώ από την αποστολή οι μόνοι που δεν αγωνίστηκαν στο φιλικό ήταν οι Βαλεριάνος και Δασκαλάκης.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο γήπεδο με σύστημα 4-5-1, σε διάταξη 4-4-1-1. Ο Φράνκο Κοστάνσο βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, έχοντας μπροστά του ως κεντρικό δίδυμο στα στόπερ τους Όλοφ Μέμπεργκ και Ιβάν Μαρκάνο για πρώτη φορά, ενώ στα δεξιά της άμυνας ξεκίνησε ο Γιάννης Μανιάτης και αριστερά ο Χοσέ Χολέμπας. Στον άξονα, το πόστο του "κόφτη" τον ανέλαβε ο Μοϊσές Ουρτάδο, έχοντας δίπλα του σε ρόλο δημιουργικού μέσου τον Άριελ Ιμπαγάσα. Στα άκρα, στην θέση του δεξιού χαφ-εξτρέμ μπήκε ο Πέταρ Γκρμπιτς, αριστερά ο Άλμπερτ Ριέρα, πίσω από τον σέντερ-φορ βρέθηκε ο Νταβίδ Φουστέρ και κορυφή στην επίθεση έπαιξε ο Ράφικ Τζεμπούρ.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Βέρντερ Βρέμης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο των κινήσεων, ενώ απείλησε για πρώτη φορά στο 3' ύστερα από σουτ του Μαρίν, με τον ίδιο παίκτης να δοκιμάζει ξανά το πόδι του στο 13' δίχως αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του, ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά στην επίθεση, με τους ερυθρόλευκους να μην μπορούν να βγάλουν συνεργασίες στο γήπεδο, αλλά και τις προϋποθέσεις ώστε να γίνουν επικίνδυνοι απέναντι στην αντίπαλη εστία. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Πειραιώτες δοκίμασαν το πρώτο τους σουτ στο ματς στο 20' με τον Ριέρα, το οποίο ήταν εντελώς άστοχο.

Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός ανέβηκε, οι ερυθρόλευκοι πήραν πρωτοβουλίες, βγήκαν πιο συχνά στην επίθεση και προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ. Ναι μεν βρήκαν τρόπο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους, αλλά δεν κατάφεραν να συνεργαστούν σωστά στην τελική προσπάθεια. Στο 28', πάντως, οι Πειραιώτες δημιούργησαν την καλύτερη τους ευκαιρία, όταν ύστερα από φάουλ που κέρδισε ο Φουστέρ, ο Ριέρα δοκίμασε ένα δυνατό συρτό σουτ από το ύψους του ημικύκλιου, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δεκάρι της Βέρντερ. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν έπαιζαν τόσο από τον άξονα, όσο από τα άκρα, προσπαθώντας με παράλληλες μπαλιές να αξιοποιήσουν τον Τζεμπούρ, δίχως αποτέλεσμα όμως.

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός της Βέρντερ, Μαρίν, ήταν ο παίκτης που ταλαιπώρησε κυρίως την ερυθρόλευκη άμυνα με τις εμπνεύσεις του, αλλά η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, έστω με δυσκολία, έβρισκε τρόπο είτε να τον σταματήσει, είτε να τον περιορίσει. Γενικά, η ομάδα της Βρέμης, ήταν φανερό πως ήταν περισσότερο έτοιμη, είχε αυτοματισμούς στον τρόπο που αγωνιζόταν, έπαιζε γρήγορα και επιχειρούσε με κάθετες μπαλιές να βγάλει τετ-α-τετ τους επιθετικούς της απέναντι στον Κοστάνσο, αλλά οι Πειραιώτες έδρασαν με κατάλληλο τρόπο ανασταλτικά.



Οι Πειραιώτες στο τελευταίο 25λεπτο του πρώτου μέρους πάταγαν καλύτερα στο γήπεδο, βελτιώθηκαν, με αποτέλεσμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει μείνει ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του και για τον λόγο αυτό στην επανάληψη δεν πραγματοποίησε καμία αλλαγή στην ενδεκάδα του. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι ομάδες έπαιζαν ισορροπημένα, η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη, με τον Ολυμπιακό στο 55΄να πραγματοποιεί την πρώτη φάση στην επανάληψη, με τον Ριέρα να σουτάρει από την αριστερή πλευρά εντός της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ που δοκίμασε ήταν πολύ άστοχο, δεχόμενος την πάσα από τον Φουστέρ.

Στο 58', όμως, η ερυθρόλευκη άμυνα εκτέθηκε. Η Βέρντερ αναπτύχθηκε σωστά, μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, ο Τάι δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, ο Κοστάνσο απέκρουσε δίχως όμως να διώξει σωστά την μπάλα, καθώς εκείνη κατέληξε στον Ρόσενμπεργκ, ο οποίος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα (1-0) στην ομάδα του. Σε εκείνο το σημείο ο Ερνέστο Βαλβέρδε πραγματοποίησε πέντε αλλαγές, με τους Αβραάμ, Γκαλίτσιο, Μοδέστο, Χαβίτο και Μιραλάς, να παίρνουν τις θέσεις των Μέλμπεργκ, Μανιάτη, Ιμπαγάσα, Γκρμπιτς και Τζεμπούρ, ενώ λίγο αργότερα ο Κατάι πήρε την θέση του Ριέρα.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του ματς έπεσε, ο Ολυμπιακός έδειξε αγωνιστικά να επηρεάζεται από τις πολλές αλλαγές, ενώ και η Βέρντερ δεν ήταν αυτή του πρώτου μέρους. Ακολούθησαν άλλες τρεις αλλαγές, με τους Παπάζογλου, Φετφατζίδη και Σουμπίνιο, να αντικαθιστούν τους Μαρκάνο, Φουστέρ και Ουρτάδο. Ήταν φανερό πως οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν, πλέον, την απαιτούμενη συνοχή στο παιχνίδι τους, ενώ επιθετικά είναι χαρακτηριστικό πως ο Κέβιν Μιραλάς δεν είχε ακουμπήσει μπάλα. Στο 76' οι Πρωταθλητές Ελλάδας βγήκαν στην αντεπίθεση με τους Χαβίτο και Φετφατζίδη, με τον 21χρονο μεσοεπιθετικό να σουτάρει εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά ο γκολκίπερ της Βέρντερ απέκρουσε εύκολα. Ένα δυνατό σουτ με αξιώσεις δοκίμασε στο 80' και ο Χαβίτο, αλλά το έδιωξε ξανά ο πορτιέρο Βίζε.

Στο 86' ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση, ο Κατάι έβγαλε μία ωραία παράλληλη μπαλιά προς την μεγάλη περιοχή την οποία δέχτηκε ο Χαβίτο, ο οποίος στην κίνηση δοκίμασε ένα καλό σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της Βέρντερ με δυσκολία έδιωξε την μπάλα. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Βέρντερ είχε οπισθοχωρήσει, έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει στην άμυνα τους Γερμανούς. Οι Πειραιώτες έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας προσπάθησαν για την ισοφάριση κάτι το οποίο τελικά το κατάφεραν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Φετφατζίδης έβγαλε μία σέντρα από τα αριστερά, ο Χαβίτο από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μέσα από την μεγάλη περιοχή και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στα δεξιά στον Γκαλίτσιο. ο Λαρισαίος μπακ έβγαλε μία καλοζυγισμένη σέντρα προς το κεφάλι του Κατάι, ο Σέρβος έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να φτάνει με περιπετειώδη τρόπο στον Μοδέστο, ο οποίος όντας δίπλα στο δεξιό κάθετο δοκάρι της Βέρντερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό Βέρντερ Βρέμης - Ολυμπιακός 1-1.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μανιάτης (59΄ Γκαλίτσιος), Χολέμπας, Μέλμπεργκ (59΄ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Μαρκάνο (73΄ Φετφατζίδης), Γκρμπιτς (59΄ Μιραλάς), Ριέρα (61΄ Κάταϊ), Ουρτάδο (73΄ Σουμπίνιο), Ιμπαγάσα (59΄ Χαβίτο), Φουστέρ (73΄ Παπάζογλου), Τζεμπούρ (59΄ Μοντέστο).

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ (Τόμας Σάαφ): Βίζε, Μπορόφσκι (69΄ Τρινκς), Φριτς (46΄ Σίντλερ, 82΄ Στεβάνοβιτς), Μαρίν, Ρόζενμπεργκ (74΄ Βάγκνερ), Σμιτς, Χουντ, Παπασταθόπουλος, Βολφ, Τι (63΄ Αρναούτοβιτς), Μπάργκφρεντε.

Το γκολ της Βέρντερ σε βίντεο:

 

Το γκολ του Μοδέστο σε βίντεο:



πηγη: redplanet.gr

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ολυμπιακός - Πολόνια 2-1 (ViDS)

Ικανοποιητική, για τα δεδομένα της εποχής, εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο πρώτο φιλικό της σεζόν με αντίπαλο την Πολόνια Βαρσοβίας. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με σκορ 2-1 των Πολωνών και προσπάθησαν να εφαρμόσουν στο γήπεδο όσα δουλεύουν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Σουμπίνιο, ελπιδοφόρα μηνύματα από τους Βαλεριάνο και Γκρμπιτς. Τα γκολ οι Γκρμπιτς (2') και Φουστέρ (60').
Νικηφόρο ήταν για τον Ολυμπιακό το πρώτο φιλικό της νέας χρονιάς κόντρα στην Πολώνια Βαρσοβίας. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με σκορ 2-1 των Πολωνών, οι οποίοι βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους, και έδειξαν καλά δείγματα ενόψει της καινούργιας αγωνιστικής περιόδου.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Κοστάνσο κάτω από τα δοκάρια, τον Γκαλίτσιο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Χολέμπας στο αριστερό, ενώ οι Αβραάμ, Τοροσίδης (αρχηγός) ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Ουρτάδο και Σουμπίνιο, μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Γκρμπιτς, στα φτερά της επίθεσης ήταν οι Χαβίτο (δεξιά) και Ριέρα (αριστερά), με τον Μάρκο Πάντελιτς να αποτελεί τον μοναδικό καθαρόαιμο στράικερ της ενδεκάδας.





OSFP-POLONIA 1-0 ME GOAL TOU GKRMPITS 



OSFP-POLONIA 1-1 ME GOAL TOU KOUTINIO 





OSFP-POLONIA 2-1 ME GOAL TOU FOUSTER 

Οι επικρατέστεροι για το περιβραχιόνιο

Μέσα στις επόμενες μέρες στον Ολυμπιακό θα αποφασίσουν για το ποιοι θα είναι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα απαρτίσουν την τετράδα των αρχηγών στην ομάδα ενόψει της ερχόμενης σεζόν.

Αν και ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο, θεωρείται σίγουρο πως ο Βασίλης Τοροσίδης, όντας ο παλαιότερος παίκτης, πλέον του ρόστερ, θα είναι ο πρώτος αρχηγός του Ολυμπιακού, παίρνοντας ουσιαστικά την σκυτάλη από τον Αντώνη Νικοπολίδη, καθώς πέρσι ο "Τόρο" ήταν δεύτερος. Στην φετινή τετράδα αναμένεται να βρίσκονται και φέτος οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Όλοφ Μέλμπεργκ, ενώ το νέο μέλος που αναμένεται να προστεθεί, είναι και ο γηραιότερος, ο 35χρονος μέσος Άριελ Ιμπαγάσα.

Ο έμπειρος Αργεντινός χαφ, μάλιστα, στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στην Πολόνια Βαρσοβίας (2-1), φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι επιλογές, αν και ακόμη δεν είναι επίσημες, χαρακτηρίζονται λογικές, είτε από θέμα παλαιότητας, είτε από θέμα προσωπικοτήτων, ενώ υπάρχει ΄και η άποψη πως θα ήταν καλό οι δύο αρχηγοί να είναι Έλληνες και οι άλλοι δύο ξένοι.
redplanet.gr