Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Χέρενφεν - Ολυμπιακός 5-4


Τελικά δεν χρειάζεται να έχει κανείς κληρονομικό χάρισμα για να βλέπει ποδόσφαιρο. Το τι θα βλέπαμε στο χθεσινό φιλικό, το είχατε διαβάσει από εδώ μερικές ώρες πριν την έναρξή του. Τουλάχιστον έπιασαν τόπο οι προσευχές και δεν είχαμε τραυματισμούς. Και ευτυχώς μας εξέπληξαν ευχάριστα οι Πάντελιτς και Κατάι. Αλλιώς τώρα θα τρέχαμε.

Αποστολή στο Έρμελο: Φανούρης Παντέλας

Σας το είπα και χθες. Για μένα τα δύο απανωτά φιλικά ήταν λάθος. Όχι "επιχειρησιακό" αφού και από το χθεσινό φιλικό ο Βαλβέρδε έβγαλε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Σίγουρα όμως ήταν επικοινωνιακό λάθος, καθώς στους οπαδούς είναι λογικό να μένει η τελευταία -πικρή- γεύση. Πέντε γκολ από την "ομάδα με τις καρδούλες" (που παρεμπιπτόντως δεν είναι καρδούλες αλλά φύλλα τουλίπας) δεν χωνεύονται εύκολα.

Για το πρώτο ημίχρονο τι να πει κανείς; Στο φιλικό με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ ο Ολυμπιακός είχε πετάξει στα σκουπίδια τα πρώτα 45 λεπτά. Στο φιλικό με τη Βέρντερ Βρέμης είχε πετάξει τα πρώτα 30. Στο παιχνίδι με τη Μπρέντα τα πρώτα 15. Και χθες δεν πέταξε ούτε δευτερόλεπτο. Πριν καλά-καλά ανοίξουν τα μικρόφωνα, σέντρα του Χαβίτο και γκολ του Πάντελιτς. Και 4 λεπτά αργότερα, εξαιρετική ασίστ του Ριέρα και υπέροχο γκολ από τον Κατάι. Όσον αφορά τους Σέρβους, δεν ξέρω αν το προσέξατε. Ο Πάντελιτς δεν πανηγύρισε τα δικά του γκολ. Τα γκολ του Κατάι όμως τα πανηγύρισε με την καρδιά του.

Κάπου εκεί πάντως οι ερυθρόλευκοι ξέχασαν ότι πρέπει να έχουν το νου τους και στην άμυνα και το πλήρωσαν άμεσα, με δύο γκολ μέσα σε 14 λεπτά. 2-2 ο αγώνας και ξανά από την αρχή. Γρήγορα όμως, η ομάδα, που όσο έχει δυνάμεις παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, κατάφερε να σκοράρει άλλα δύο γκολ και πάλι με τους Κατάι και Πάντελιτς.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωνε με τελείως διαφορετικά σχόλια για την επιθετική και αμυντική λειτουργία των πρωταθλητών. Παρόλα αυτά, το γενικό πρόσημο ήταν θετικό, όπως άλλωστε και το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς κάποια αλλαγή για την ομάδα του Ολυμπιακού. Μόνο οι Τζιμπούρ και Γκαλίτσιος έδειχναν να ετοιμάζονται να μπουν στον αγώνα. Και κάπου εκεί άρχισαν να βγαίνουν οι… προφητείες. Σας έγραφα χθες ΠΡΙΝ τον αγώνα: "Τι έκανε λοιπόν ο Βαλβέρδε; Το μόνο που μπορούσε: Μοίρασε βασικούς – αναπληρωματικούς έτσι ώστε οι μισοί βασικοί να παίξουν χθες και οι μισοί σήμερα. Και επειδή σήμερα στο 2ο ημίχρονο λογικά θα δεχθούμε πολύ μεγαλύτερη πίεση, κράτησε τον Κοστάντσο γι΄αυτό το φιλικό.

Εγώ πάντως κάνω το σταυρό μου για το σημερινό φιλικό με τη Χέρενφεν. Τέσσερις τουλάχιστον παίχτες από αυτούς που θα ξεκινήσουν σήμερα, έπαιξαν έστω και για λίγο στο χθεσινό φιλικό. Και εκεί γύρω στο 60’-70’ που η ομάδα θα χρειάζεται φρεσκάρισμα, ποιος θα μπει; Αναγκαστικά παίχτες που έπαιξαν χθες 70 – 90 λεπτά. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά ειλικρινά για το σημερινό φιλικό δε με νοιάζει τι θα γίνει στο δεύτερο ημίχρονο. Το μόνο που με νοιάζει είναι να μην έχουμε μυϊκούς τραυματισμούς".

Τι είδαμε την Κυριακή (31/7) γύρω στο 60' - 70'; Γκολ για την Χέρενφεν στο 55' (3-4). Ο Βαλβέρδε την ψυλλιάζεται τη δουλειά και στο 58' περνάει τον Γκαλίτσιο και τον Τζεμπούρ στην θέση των Πάντελιτς και Τοροσίδη. Γκολ για την Χέρενφεν στο 64΄ (4-4). Και άλλο γκολ για την Χέρενφεν στο 66' (5-4) και τέλος στην τελετή. Λίγο έλειψε μάλιστα οι Ολλανδοί να κάνουν και το 6-4 με ανάποδο ψαλίδι του Ελμ στο 68'. Αμέσως μετά, ο Βαλβέρδε έκανε μαζεμένες αλλαγές στο 71', περνώντας τους Γκρμπιτς, Μιραλάς, Ιμπαγάσα και Μοδέστο στη θέση των Ουρτάδο, Ριέρα, Χαβίτο και Σουμπίνιο. Σημειώνω δε ότι οι Ιμπαγάσα και Μοδέστο δεν ήταν να παίξουν σε αυτόν τον αγώνα. Τα πέντε γκολ ωστόσο ήταν αρκετά.

Αμέσως μετά τις αλλαγές, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε κάπως τον αγώνα, και το σκορ παρέμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι το τέλος.

Και επειδή ξέρω ότι το περιμένετε, ας πούμε και δύο λόγια για μεμονωμένους παίχτες. Κοστάντσο. Πώς τον είδατε χθες; Να σας τρελάνω λίγο; Για μένα χθες ήταν πιο σταθερός από τα προηγούμενα φιλικά. Μπορεί να μην την έπιανε και πολύ συχνά τη μπάλα, αλλά όταν τύχαινε να την πιάσει, την κράταγε. Στα προηγούμενα ήθελε διπλές και τριπλές προσπάθειες. Είναι και αυτό μια βελτίωση. Πέντε γκολ λοιπόν και ας μην είναι από δικές του γκάφες. Και ας μην είχε σοβαρή άμυνα μπροστά του. Πέντε;

Μοδεστό – Ουρτάδο: Το ότι ο Βαλβέρδε σήκωσε τον Κορσικανό, τον οποίο είχε σκοπό να ξεκουράσει σήμερα τα λέει όλα. Τι παραπάνω να πω εγώ;

Και κάτι τελευταίο επειδή βλέπω τα σχόλια να έρχονται. Οι παίχτες που ξεκίνησαν στο χθεσινό φιλικό μπορεί να μην είχαν παίξει στην Μπρέντα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν είχαν κουραστεί από το παιχνίδι στη Μπρέντα. Ο Μέλμπεργκ λογικά κάτι παραπάνω θα ξέρει και από μένα και από εσάς: "Παίξαμε το Σάββατο (30/7) ένα φιλικό, είχαμε μετά πολύ δρόμο με το λεωφορείο, γυρίσαμε αργά στο ξενοδοχείο, φάγαμε στις 12 ώρα το βράδυ και μετά είχαμε φιλικό ματς το μεσημέρι της Κυριακής (31/7). Όλα αυτά τα μικρά πράγματα συντείνουν στην απόδοση μίας ομάδας". Φτηνές δικαιολογίες; Για μένα όχι.

Ο αγώνας με τη Χέρενφεν τελείωσε και καλά θα κάνουμε εμείς οι οπαδοί να τον ξεχάσουμε το συντομότερο δυνατόν. Αυτοί που πρέπει να τον θυμούνται, να είστε σίγουροι ότι δεν τον ξεχνούν.
redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου