Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Déjà vu

Η ζωή κύκλους κάνει και στο ποδόσφαιρο. Το γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός την Τρίτη (13/9) από τον Λούτσο Γκονσάλες, ήταν φάση καρμπόν με εκείνο που είχε δεχτεί το 1994 από τον Φερέρ. Δείτε βίντεο, αλλά και τις ομοιότητες που υπάρχουν με εκείνο το ματς.

Η ομάδα του Πειραιά έχει το χάρισμα να "ανασταίνει νεκρούς". Ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν, κόντρα σε αντιπάλους, οι οποίοι ήταν σε τραγική κατάσταση, κατάφερνε να κάνει την έκπληξη (σ.σ.: από την άποψη ότι αγνοούσε την χαρά της νίκης στα τελευταία 5 παιχνίδια πριν από τον Ολυμπιακό) και να χάσει.
Κάπως έτσι είχαν αντιμετωπίσει πάλι τον ίδιο αντίπαλο το 1994, ίδια ημέρα (Τρίτη, 13/9), αλλά για το Κύπελλο UEFA. Η Μαρσέιγ, τότε, ελέω οικονομικών προβλημάτων και ενός σκανδάλου στημένων παιχνιδιών (σ.σ.: αποκορύφωμα το στημένο ματς ανάμεσα στις Μαρσέιγ και Βαλενσιέν), στο οποίο ήταν μπλεγμένος ο πρόεδρος Μπερνάρ Ταπί, ο σύλλογος τιμωρήθηκε με απώλεια του τίτλου του 1993 και υποβιβασμό στη Β΄κατηγορία.

Οι Πειραιώτες είχαν πιστέψει ότι, οι Γάλλοι θα ήταν εύκολος αντίπαλος και θα λύγιζε εύκολα από τον Ίβιτς και την παρέα του.

Στο ποδόσφαιρο, όμως, τίποτα δεν είναι δεδομένο και έτσι το πλήρωσαν ακριβά. Στο πρώτο ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης", το συγκρότημα του Νίκου Αλέφαντου, ηττήθηκε με σκορ 2-1, με το πρώτο τέρμα των φιλοξενούμενων, να σημειώθηκε με πανομοιότυπο τρόπο με εκείνο του Γκονσάλες, που "λάβωσε" την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε την Τρίτη (13/9).

Ο Φερερί έδωσε ωραία την μπάλα στον Ντουράν, ο οποίος με παράλληλη πάσα βρήκε τον Φερέρ, ο οποίος στο 31' πλάσαρε εξ επαφής τον Κυριάκο Τοχούρογλου.

Δείτε το γκολ του Φερέρ
 

Την Τρίτη (13/9) την θέση του Ντουράν πήρε ο Μορέλ και τον ρόλο του Φερέρ, ο Λούτσο Γκονσάλες με τον Κοστάνσο αντί του Τοχούρογλου να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα και το... ρολόι να δείχνει 51'.

Δείτε το γκολ του Γκονσάλες
 

Ας ελπίσουμε, ότι στον τέλος, η ομάδα του Πειραιά θα αποφύγει τα δυσάρεστα του αποκλεισμού από την Ευρώπη, όπως τότε, που χάρις στις δύο ήττες της Μαρσέιγ αποκλείστηκε από τους Γάλλους στο Κύπελλο UEFA.
Redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου